Technológia - Okostelefon háború

2013.05.12. 12:49 :: Dörnyei József

Az okostelefonok piacán háború dúl, ahol minden eszköz megengedett. A jogi színpadon folyó háború nagyon látványos, de nem csak ott folynak a harcok.

A hardware csak egy dolog. Egy szép telefont el lehet adni, de igazából az alkalmazásokért veszik meg az emberek az okostelefonokat.

Az egyik nagyon gyakran használt alkalmazás a Youtube. Ami Google tulajdonban van. A Google érdekelt az okostelefon üzletben, mert az Android OS is Google tulajdonban volt egy ideig, de most is komoly befolyással van rá.

A legnagyobb okostelefon hatalom a világon az Apple

Hogyan tud a Google alátenni a konkurenciának, ebben az esetben az Apple-nek? Természetesen úgy, ha a Youtube nem elérhető az Apple iPhone telefonokon.

Ez persze nem ilyen egyszerű, mert könnyen a bíróságon találhatja magát a Google valami váddal, ezért ez így nem megy.

A megoldás az, hogy készítenek egy Youtube appletet iPhone-ra, de kiherélik. Működik a Youtube app iPhone-on, de azonnal érzékeli, hogy iPhone-on megy és extrém alacsony minőségre kapcsol át. Nincsen lehetőség jó minőségre átkapcsolni, mint minden más OS-en.

Gyakorlatilag a Youtube nézhetetlen iPhone-on. És ez a cél. A Youtube sok felhasználó számára az egyik legtöbbet használt alkalmazás. Ha vettek egy iPhone-t és azon nem ment, akkor legközelebb nem vesznek Apple terméket.

A másik, hasonlóan óriási károkat okozó dolog az Apple-nél a spam szűrő hiánya. Ez a saját saruk, nem okolhatnak senkit érte. Spam szűrő nélkül idegesítő a levelezés, ezért már csak ezért is simán veszítenek vásárlókat.

Az eredmény mindenesetre az, hogy az Apple komoly piacvesztést szenvedett el. Vannak még mindig vallásos követőik, de a többséget nem érdekli a gyártó, hanem a minőség + ár. Az Apple elvesztette a minőséget, mert pl. spamszűrő van Androidon és a Youtube is kifogástalanul működik.

Az Apple, szokás szerint a csúcson elhanyagolta a feladatait és most újra zuhanópályára fog kerülni. Ez náluk a dolgok rendje valahogy, évtizedek óta mindig így csinálták. Vissza fognak majd egyszer jönni, de most mennek a lecsóba...

Szólj hozzá!

Címkék: Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr145296474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása