Kína - Dömpingár vizsgálat varratnélküli acélcsövekre

2013.05.11. 01:36 :: Dörnyei József

Kína dömpingár vizsgálatot indított EU, US és Japán cégek ellen varratnélküli acélcsövekre.

A dömpingár vizsgálat azután jött - nem nagy meglepetésre - hogy az EU büntetővámokat vetett ki a Kínai napcellákra, amik elárasztották az EU piacot, lenyomták az árakat és nagy, elsősorban Német cégeket szüntettek meg.

A napcella büntetővámok most lehetőséget adnak arra, hogy az érintett EU cégek levegőhöz jussanak.

Az igazán érdekes a dologban az, hogy Kína már milyen régóta készült erre. Nemrégen vásároltak és indítottak el sikeresen egy hatalmas üzemet, ami varratnélküli acélcsöveket képes gyártani kiváló minőségben. Az üzemet egy Ruhr vidéki Német gyártóüzem gyártó cég készítette el és rakta össze Kínában, majd képezte ki a személyzetet és indította el a gyártást.

Kínának égető szüksége van varratnélküli acélcsövekre, mert nélkülük például nem lehetséges elektromos erőművet gyártani vagy karbantartani. De most már van saját, ráadásul per pillanat a világon a  legjobb minőségű acélcsövük.

Tehát van az EU ellen ütőkártyájuk is.

El tudom képzelni, hogy nem ez az egyetlen aduász van a kezükben...

Szólj hozzá!

Címkék: EU Kína Kereskedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr475294569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása