Gazdaság - Kiadáscsökkentés lesz az első Varga Mihály csomag

2013.05.10. 11:32 :: Dörnyei József

Le a kalappal Varga Mihály előtt, kiadáscsökkentés lesz az első Varga Mihály csomag.

Három pontból áll a csomag, minden pont csak akkor kerül végrehajtásra, ha az előző pont nem volt elegendő.

Az első pont 92,9 Mrd zárolása az idei büdzsében.

A második pont az egyszeri (és teljesen felesleges) beruházások átütemezése szebb időkre, valamint privatizáció. Ez valahol 60 Mrd körüli megtakarítást jelent.

A harmadik pont már adóemelést jelentene, tehát valamilyen bankadó emelés vagy energiaadó. Reméljük, hogy erre nem kerül sor.

Ha esetleg mégis, akkor hasznosabb lenne az energiaadó, pl. 10%-os CO2 díj bevezetése, természetesen a fogyasztó által fizetve. A bankadók már kinyomták Magyarországon kívülre a pénzforgalom egy részét, ami nem jó a gazdaságnak.

Az intézkedések ellenére nem fogunk kikerülni az EDP alól, de Orbán Viktor tényleg kijelentheti, hogy ő mindent megpróbált és a gonosz EU ennek ellenére nem volt hajlandó törölni az EDP-t hazánk ellen. Ez a kijelentése igaz is lesz, a változatosság kedvéért.

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság Varga Mihály Költségvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr505292692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása