EU - Magyarországon először többségben a kilépni vágyók

2013.04.12. 06:00 :: Dörnyei József

Hosszú évek aknamunkája sikert ért el, Magyarországon először a csatlakozás óta többségbe kerültek azok a választópolgárok, akik kilépnének az EU-ból.

A felmérést a Századvég végezte, tehát nem feltétlenül számít megbízható adatnak, de az biztos, hogy Magyarországon az EU-ból történő kilépésnek mindenképpen megvannak a szavazói.

Az otthon élő polgárok számára az EU-ból történő kilépés valószínűleg nem okozna különösebb megrendülést, beruházás már most sem megy Magyarországra, ha kilépünk, utána sem megy, tehát a különbség nem szignifikáns.

Az EU felzárkóztatási támogatás csak annyit jelent, hogy nem épül semmi infrastruktúra, de ahol lényeges, már ma is van autópálya. Ahol meg nincsen, oda úgysem nagyon kell.

Csatorna nem lesz a falvakban, de a Magyar vidék eddig is megvolt csatorna nélkül, ezentúl is meglesz.

Nagyon sok EU-s előírást nem kell majd betartani, ami olcsóbbá teszi az otthoni életet. Pl. lehet majd minden falunak egy saját szemétdombja, mint régen, ahova a lakosság kiszórhatja a szemetét. Nem kell majd a pusztába teríteni, mint most.

Szóval nagyon sok pozitív hatása lesz a kilépésnek.

Akit nagyon érzékenyen érint a dolog, az a kimenekült 500-700K állampolgár. Ha kilépünk az EU-ból, akkor őket visszatoloncolják Magyarországra és nem vállalhatnak munkát az EU-ban. Jó eséllyel tiltott munkavállalás miatt egyáltalán nem is utazhatnak be az EU-ba.

A legtöbb EU országban lehetséges az állampolgárság igénylése, esély azonban akkor van csak rá, ha valaki már egy hosszabb időt legálisan és munkaviszonyban eltöltött az adott országban. Pl. Németországban ez az idő 8 év.

Tehát a többségnek nincsen esélye egy másik EU országban hirtelen állampolgárrá válni, a 99%-ukat haza fogják toloncolni. (Illetve hazamehetnek maguktól is)

Azt, hogy ez mivel jár az érintett polgároknak, nem kell szerintem ecsetelni...

komment

Címkék: EU Kimenekülés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr665217294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EXO 2013.04.17. 23:14:53

Egy tekintetben amúgy előnyös lenne a kilépés: az EU korrupt vezetői teljesen abban érdekeltek, hogy mindent ázsiában gyártsanak le minimális munkabérekkel majd minél olcsóbban behozzák azt. Így az EU csatlakozásunk óta munkahelyek milliói mentek ki az EU-ból, mivel az EU önként világrekerd alacsony védővámokat vezetett be az egyéb főbb gazdasági hatalmakhoz(Kína,USA,Japán) viszonyítva. Így egész iparágak települtek ki az Únióból, mert az EU vezetésének csak a részvényes és a CEO réteg számít ,függetlenül attól amit mondanak.

Úgyhogy ha kilépnénk az EU-ból, akkor mi bevezethetnénk védővámokat a kínai dömping szarral szemben, viszont mivel az EU-nak minimálisak a védő vámai, ezért a fő exportpiacunknak számító eurózónába ugyanúgy menne az exportunk. Nettó gazdasági haszon!

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.04.18. 10:40:28

@EXO: Az EU-ra pont nem ez a jellemzö.

Németország GDP-jénak az 50%-a az export, Kínának meg csak 30%-a. Pedig Kína a mumus...

Az utóbbi kb. 3 évben pedig Kínában annyira megnöttek a fizetések, hogy durván belassult az exportjuk, gyakran deficites már a kereskedelmi mérlegük.

Magyarország meg csak jogilag EU tagállam, az, ami Magyarországon folyik, nem azonos az EU-val...
süti beállítások módosítása