Világ - Észak-Korea kezd veszélyes vizekre evezni

2013.04.03. 09:24 :: Dörnyei József

Észak-Korea lezárt egy közös ipari területet, ahol sok Dél-Koreai munkás is dolgozik. Dél-Korea aggódik, hogy a munkásokat túszul ejtik.

A közös ipari terület éves szinten valami $2Mrd árbevételt jelentett Észak-Koreának. Az a tény, hogy feláldozott egy ekkora bevételforrást egy olyan ország, ami szegény, mint a templom egere, ijesztő.

Elképzelhető, hogy mégis lesz háború. Nem feltétlenül Észak-Korea kezdi, nagyon könnyen lehet, hogy egy összehangolt US, Kína + Dél-Korea hadművelet fogja eltörölni az Észak-Koreai kommunista diktatúrát.

A US hadseregnek már csak nagyon kis része van lekötve Irakban és Afganisztánban, újra háborúképes.

Kínának elege van az Észak-Korea veszélyből. Dél-Koreának meg pláne.

Észak-Koreának ugyan van atomfegyvere, de nincsen sok belőle.

Ha Kína is beszáll a hadműveletbe, akkor Észak-Korea, a hatalmas hadserege ellenére heteken belül összeomlik.

Az egyetlen problémát az atomfegyverek jelentik, ha azokat sikerül kiiktatni vagy a hordozó rendszereit kiiktatni, akkor a háború elindítható.

Szerintem már úton van a dolog, mennek a megbeszélések Kína és a US között, valamint az atomfegyverek levadászása is elkezdődött.

Szólj hozzá!

Címkék: Világ Kommunizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr245190213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása