Euró válság - Ciprus tanulságai

2013.03.26. 08:56 :: Dörnyei József

Jelentősen megváltoztak a befektetés szabályai az EU-n belül. A bankban tartott bankbetét eddigi biztonsága örökre elveszett. Az EU továbbra is garantál €100K bankbetétet, ami ezen felül van, az elveszik, ha dől a bank.

Eddig a bankmentés költségeit szétdobták az adófizetők között - Fizess, paraszt!

Ez a gyakorlat tarthatatlan volt, mert csődbe vitte szépen lassan az EU-t. Nem mellékesen nagyon igazságtalan a dolog, gondoljunk csak a devizahitelesek Magyarországi megsegítésére a többi polgár kárára.

Mostantól az fizet, aki rosszul fektetett be. Például 1%-os kamat helyett 3%-os kamatot választott egy messzi szigeten - Ez így helyes.

Az EU nem jelentette be hivatalosan, hogy mostantól ez a stratégia, de megszellőztette. Mostantól ez a stratégia.

A tanulság az, hogy akinek sok pénze van, az ne tartsa bankbetétben, legalábbis a többséget ne. Vásároljon valami befektetést magának.

A tehetős emberek szvsz. követni is fogják ezt az intést. Ez pedig meg fogja dobni a gazdaságot. Az eddig felhasználatlanul bankban heverő pénzek be fognak kerülni a keringésbe, élénkítik a gazdaságot.

A bankok viszont nehezebben jutnak majd forráshoz, mert €100K felett csak kevés polgár, illetve cég mer majd bankbetétben tartani pénzt.

A lehetséges befektetésekről írtam egy-egy cikket, amiket alul a "Befektetés" címkére kattintva lehet elérni.

Szólj hozzá!

Címkék: EU Befektetés Bankrendszer Euró válság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr905172047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása