MNB - Tartós lesz-e a nagyon gyenge forint?

2013.03.14. 13:40 :: Dörnyei József

Az MNB-nek egyenlőre nem okoz nehézséget az állampapírok eladása, a 12 hónapos papírok 4,66%-os hozamon keltek el, ami rekord alacsony a ÁKK Zrt. szerint.

A hazai és nemzetközi nagybefektetők, akik finanszírozzák Magyarország államadósságát, egyenlőre nem látnak okot a pánikra, szerintük Magyarország 12 hónapos távon mindenképpen megbízható adós.

A forint árfolyama természetesen egy teljesen más kérdés és elképzelhető, hogy ennek ellenére rövidtávon tovább esik, de 1 éves időtartamra gondolkodva inkább marad valahol 300 alatt.

Persze az MNB új ura vagy szeretett kormányfőnk mindig tehet olyat, ami felborítja a Status Quo-t, de ma még nem tettek ilyesmit. :-)

Nem akarok senkinek sem tanácsot adni, de én ma váltok át EUR-t forintra, mennyiségben. Annak ellenére, hogy lehet, hogy még gyengül a forint.

Szólj hozzá!

Címkék: MNB

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr265134545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása