Venezuela - Van kommunizmus a vezető halála után?

2013.03.10. 10:00 :: Dörnyei József

Meghalt Hugó Chavez. Venezuela a nagy vezér nélkül maradt. Mi lesz a jövője a neo-kommunista országnak?

Hugó Chavez volt az első kommunista vezér, aki demokratikus körülmények között került hatalomra, valamint az uralkodása alatt is közel demokratikus körülményeket tudott tartani.

A politika tudomány nagyon sokat fejlődött 1917 Novembere óta, ma már nem szükséges a lakosság tizedét kivégezni a kommunista vezetésnek, elég, ha az alja népet meg tudja vezetni.

Venezuela természetesen egy gazdasági csőd, ahogy minden kommunista ország. Ezt a tényt azonban az aljanép, intelligencia hiányában nem képes felfogni, valamint a kommunista propaganda is talál mindig magyarázatot arra, hogy éppen miért nincsen áram, étel, lakás, gáz, üzemanyag vagy ami éppen hiányzik.

Venezuela jövője azonban nincsen kőbe vésve. Az utód egy volt autóbusz vezető, aki egy ideig szakszervezeti vezetőként is tevékenykedett. Kicsi az esélye, hogy megvan benne az az intelligencia, ami H. Chavezben megvolt. A nagy vezér hiányában pedig az olyan összeeszkábált vezetés, mint ami Venezuelában van, gyorsan szét tud hullani.

Nagyon könnyen lehetséges, hogy nem csak 1 utód lesz, hanem több. H. Chavez féle ember nem tűr meg maga mellett egy lehetséges utódot, csak másodosztályú embereket. Ezek közül persze többet is. Egy ilyen, vezetőhiányos helyzetben könnyen felállhat még pár jelölt, akik pártszakadást tudnak okozni.

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor Magyarország FIDESZ Venezuela Kormány Kommunizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr485125437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása