US - Aggódás az új típusú terror fenyegetettség miatt

2013.03.07. 21:07 :: Dörnyei József

A muszlim terror szervezetek egy teljesen új stratégiát találtak ki a US, illetve az EU ellen, ez a helyben élő követők internetes, remote kiképzése és harcba küldése.

A muszlim terror és egyéb harci szervezetek eddig is szívesen alkalmaztak US vagy EU országból származó önkénteseket. De eddig ezeket az önkénteseket elsősorban helyi célok ellen vetették be, esetleg egy komolyabb kiképzés után küldték bevetésre a US-be vagy EU-ba.

Az ok, amiért szeretik ezeket az önkénteseket, sokrétű.

Elsősorban a nyugati önkénteseknek sokkal jobb képzettsége van, mint a helyben elérhető emberanyagnak. Nem mindegy, hogy mennyi ideig tart a kiképzés és mi az elért eredmény. A haditechnika kezelése nem egyszerű mutatvány és az, akinek van egy US v. EU mérnöki végzettsége, könnyebben megtanulja, valamint magasabb szinten alkalmazza.

Másodsorban a nyugati önkéntesek könnyen mozognak a nyugati világban. Tudnak olyan, nekik magától értetődő dolgokat, amiket a helyi emberanyag nem tud, mert soha nem csinált. Pl. simán tud foglalni a neten egy jegyet A-ból B-be, B-ben pedig autót és szállodát. Meg tud vásárolni bármit, amire szüksége van, anélkül, hogy feltűnést keltene. Ki tudja magyarázni magát a rendvédelmi szerveknél. A helyi emberanyag könnyű préda a rendvédelmi szerveknek, az önkéntes nem az.

Eddig azonban a rendvédelmi szervek relatíve egyszerűen ki tudták szűrni az önkénteseket. Aki kirándult egy gyanús országba, azt kivizsgálták és ha kapott ott katonai kiképzést, akkor onnantól lehetett figyelni.

Amit most kitaláltak, az új. Nem lépnek kapcsolatba az önkénteseikkel, még csak nem is tudnak róluk. Egyszerűen kiteszik a netre, hogy mit szeretnének és adnak hozzá útmutatót, hogy az adott tevékenységet hogyan lehet kivitelezni. Innen már egy követő minden direkt utasítás és kapcsolat nélkül végre tudja hajtani az akciót.

Egyenlőre csak relatíve ártalmatlan dolgokkal tesztelik a terrorszervezetek az új módszert, pl. közlekedési balesetek okozására szólítják fel az önkénteseiket vagy erdőtüzek okozására.

De ha a kezdeti próbálkozások sikeresek, akkor a helyi barlangok mélyén ki tudnak dolgozni jóval veszélyesebb akciókat is, amiket aztán a nyugati önkéntesek az instrukcióknak megfelelően végre is tudnak hajtani.

A rendvédelmi szervek most rendkívül nehéz helyzetbe kerültek. Nem tudják, nem tudhatják, hogy kik az önkéntesek. Hiába tudják, hogy mi a célpont, nem tudják megvédeni. Még az akció után is igen nehéz helyzetben vannak, mert nem könnyű elkapni Ali Husszein kebab sütőt, aki még az életében nem követett el bűnt, az akción kívül, ahol meg senki sem látta.

Szólj hozzá!

Címkék: EU US Terrorizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr45121700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása