MNB - Matolcsy : NGM - Varga az új vezető

2013.03.01. 21:42 :: Dörnyei József

Korábban már kiszivárogtak pletykák Matolcsy MNB elnöknek való kinevezéséről. Az utódját is megnevezte a pletyka, Varga Mihály. A pletyka 100%-ban igaznak bizonyult, pontosan ez lett a döntés.

Ahogy már írtam, a pletyka a legrosszabb időpontban jött, még a nagy deviza államkötvény kibocsátás előtt. Azon szerencsésen túl vagyunk, nem fizettünk büntető árat érte.

A piac és a forint sem omlott össze.

Nagyon könnyen lehet, hogy pontosan ez volt a célja a nagyon is jól időzített pletykának. Időt adott a piacnak beárazni a két jelöltet és lelkiekben felkészíteni a Magyarországon jelenlevő pénzügyi világot a döntésre.

Ahogy már írtam, Matolcsy MNB vezetőként nem feltétlenül dönti romba a világot. Elképzelhető, hogy a jóval könnyebb és egyszerűbb MNB vezetés feladatkört már sokkal jobban el tudja látni, mind a NGM vezetését.

Varga 2001-től vezette a pénzügyminisztériumot, igaz, nem túl fényes eredményekkel. Reméljük, azóta rengeteg tapasztalatot és tudást sikerült gyűjtenie.

Két sötét felhő azért van.

Matolcsy "unortodox" eszközöket akar bevetni. Szerintem ezen MNB által vásárolt államkötvényeket ért. Reméljük közösen, hogy ezt nem próbálja ki...

Orbán Viktor pedig azt nyilatkozta, hogy Varga Mihály a kormány gazdaságpolitikáját hajtja végre, tehát marad a jelenlegi. Itt is reméljük közösen, hogy a baromságoknak legalább egy részét sikerül majd Vargának kiszűrnie, esetleg az optimisták reménykedhetnek abban, hogy mindet sikerül kivédeni és az érvényben levők legalább legkártékonyabbjait le lehet cserélni. (Pl. bank mérlegfőösszeg adó)

Szólj hozzá!

Címkék: MNB Matolcsy NGM Varga Mihály

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr115112381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása