Vogon - Figyelj a lejáró műszakira!

2013.02.28. 11:41 :: Dörnyei József

A gépjárművek műszakija 2 évente jár le, ami után műszaki vizsgálatra kell vinni az autót. Ezt mindenki tudja. Azt már nem, hogy a rendőrség azonnal kiszúrja azt az autót, aminek lejárt a műszakija.

A rendőr járőr kocsik egy részében van automatikus rendszámfelismerő kamera. Ezt lehet használni nemes célokra, pl. lopott autók megkeresésére, de lehet használni lejárt műszaki ellenőrzésére is.

Mivel a becsületes polgár sokkal kisebb veszélyt jelent a rend őreire, mint a bűnöző, valamint a becsületes polgártól több pénzre számíthat az állam, ezért a lejárt műszakit gyakorlatilag azonnal elkapják a rendőrök.

A rendőrség elvileg értesíthetné a polgárt a lejáró műszakiról, de ezt nem teszi meg. Mert akkor nem lehetne bírságolni.

2 évre előre meg senki nem vezet határidőnaplót, még számítógépen sem.

Persze van egy egyszerű módszer, amivel el lehet kerülni a tetemes bírságot.

Minden új évben át kell nézni minden papírt, ami lejárhat. Beleértve személyigazolvány, műszakit, útlevelet, jogosítványt, kinek még mije van.

Éven belül aztán már kezelhető a dolog.

2 komment

Címkék: Autó Vogon

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr245109765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nns 2013.02.28. 18:14:28

Személyi, útlevél, jogosítványról jön értesítő a ertesites@kozpontirendszer.gov.hu -tól, az ügyfélkapura regisztrált felhasználóknak. A műszaki lejártáról engem a kocsi szervíze automatikusan értesít, de be lehet állítani azt hiszem a netrisk-en is az évfordulós értesítéseket. Legvégső esetben fel lehet venni pl Google eseményt vagy találkozót is és ott nyomonkövetni a lejáratokat. Ma már annyi minden lejáratot/évfordulót stb kell nyomonkövetni, hogy ezek megkönnyítik adminisztrációt.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.03.04. 22:19:42

@nns: Ezekből csak az ügyfélkapura mernék hagyatkozni, mert engem pl. még soha nem értesített a szervíz, pedig kettő autónk is van. Az éveken átnyúló elektronikus értesítésekkel az a baj, hogy évek múlva vagy van a szolgáltatás vagy eszköz vagy nincsen. Erre megint nem szabad hagyatkozni.

Az, amit én leírtam, egyszerű és bolond biztos.
süti beállítások módosítása