Távol-Kelet - Észak Korea felrobbantotta a 3. atombombáját

2013.02.12. 10:44 :: Dörnyei József

Észak Koreának nincsen más lehetősége, mint kifejleszteni egy teljes nukleáris arzenált, ahogy már korábban írtam és teszi is a dolgát.

A legújabb, harmadik teszt során újra egy plutónium alapanyagú bombát robbantottak fel.

A teszt jól sikerült, mind az Észak Koreai, mind a nemzetközi visszajelzések alapján. A robbanás kicsi volt, aminek az oka a korlátozott plutónium készlet, valamint a gyorsan fejlődő technika.

Minden atom teszttel közelebb kerül Észak Korea egy hatékony atombomba technológiához.

Teszteket csak plutónium bombákkal végeznek, mert csak azokat lehet beleszerelni egy rakétába. Mivel Észak Koreának nincsen olyan bombázója, aminek a legkisebb reménye lenne ellenséges terület fölé berepülésre, ezért értelmetlen lenne más típusú atombombára pazarolni az időt és nem is teszik.

Nagyjából 50 db atombombára van ahhoz szükség, hogy Észak Korea hatékonyan meg tudja védeni magát az agresszor nemzetektől. Ezt a számot szvsz. rövidesen elérik.

Kell még nekik ICBM - interkontinentális rakéta, ami szintén nem a távoli jövő.

A US természetesen mélyen fel van háborodva, tenni azonban nem tud semmit. Kína is morog, de szvsz. őket nem érdekli a történet.

Japán és főleg Dél Korea azonban jogosan aggódhat. Nekik nincsen atombombájuk, Észak Koreának meg van. Nem egy nyerő pozíció. Lehet, hogy Észak Korea feloldatja az ellene hozott UN szankciókat, ha máshogy nem megy, akkor nyomás gyakorlással.

Ha Észak Korea befejezi a teljes arzenáljának a kiépítését, valószínűleg megnyugszik majd és elképzelhető, hogy követi a Kínai utat és nyit. Remélem, ez lesz a jövő.

Szólj hozzá!

Címkék: Távol-Kelet

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr225076107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása