Kimenekülés - Akinek nagyon megéri - a deviza hiteles

2013.02.10. 23:40 :: Dörnyei József

A Magyarországi bankrendszer komoly átalakításokra szorulna. Ezeknek a hiányában sok devizahitelesnek nincsen más épeszű választása, mint a kimenekülés.

A Magyarországi bankrendszerről és annak hibáiról, valamint javításukról írtam már jó pár cikket, ez talán a legfrissebb, pár kritika után valószínűleg a legpontosabb is:

Bankrendszer

Magyarországon nincsen magáncsőd. Ennek hiányában a devizahiteles családok egy jó része reménytelenül el van adósodva.

Még a tehetősebbek és okosabbak számára is kevés remény marad, de a szerényebb jövedelmű és kevéssé értelmesebbje számára sok esetben semmi remény nem marad.

Ha lenne magáncsőd és a hitelezési szabályok azok lennének, amiket leírtam, akkor ugye nem lenne probléma, a devizahiteles visszaadná a vásárolt ingatlant a banknak, a bank pedig azt kezdene vele, amit akar. A deviza hiteles újra kezdhetné az életét egy olyan ingatlanban, amit meg tud engedni magának.

Mivel nincsen ilyen polgárvédő törvény Magyarországon, ezért a devizahiteles például a vonat elé vetheti magát vagy felrobbanthatja a házát a családjával együtt. Ez egy jó kis szocialista megoldása a problémának, de lehet, hogy nem a lehető legjobb. Persze szegény ember vízzel főz, ha az ország vezetői nem értenek a gazdasághoz, akkor nem képesek jó törvényeket hozni és a lakosság szenved. Ilyen az élet, teccettek volna jobban választani...

A devizahitelesek egy része azonban rájött arra, hogy ki is lehet menekülni. Ez gyakorlatilag egy magáncsődnek felel meg. A devizahiteles itthon hagyja az ingatlanát, minden ingóságával együtt kimenekül Magyarországról és valahol máshol kezd el egy új életet. A Magyar bank nem tudja soha utolérni. Elárverezik a házát, de kb. ez a maximum, amit tehetnek. A hiteltartozás az árverezés után 5 évvel elvileg elévül, ha ezt a bank valahogy nem tudja hosszabbíttatni. Ha külföldön van a devizahiteles, akkor jó eséllyel nem tudja, bár a bankok jogászai a legjobbak... Tehát a devizahiteles kimenekülők legkorábban az árverezés után 5 évvel tudnak hazajönni.

A jelenlegi állapotért nem csak a mostani kormány a felelős, hanem minden eddigi, elsősorban a GYF kabinet.

Szólj hozzá!

Címkék: Magyarország Kormány Bankrendszer Kimenekülés Exodus

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr195073533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása