Az LMP nem csatlakozott az Együtt 2014 szövetséghez

2012.11.18. 08:48 :: Dörnyei József

Az LMP egyedül indul a 2014-es választásokon. Ez a jelenlegi választási törvények szerint azt jelenti, hogy csak listás képviselőjük lesz a parlamentben, ha bejutnak egyáltalán. Mikro párt lesz belőlük a legjobb esetben.

Ezzel bukni fogják az összes olyan választót, aki kormányon szeretné látni őket. Bukni fogják az összes olyan választót, aki a FIDESZ-t kint szeretné látni a kormányból.

Nagyon könnyen előfordulhat, hogy annyira kevés választó marad meg nekik, hogy nem jutnak be a parlamentbe és az SZDSZ sorsára jutnak, elsüllyednek a történelem szemétládájában.

Az Együtt 2014 ezzel egy komoly kontrollt veszít. Az LMP hasznos lett volna a szövetségben, mert oda figyelt volna a dolgokra. Most nem lesz egy ilyen felügyelő.

A FIDESZ-t mindenesetre akkora tömeg utálja már most és főleg 1,5 év múlva, hogy az Együtt 2014 mindenképpen nyeri a következő választást.

Az LMP nem vette figyelembe a döntésnél a való világ változásait, nem bizonyult rugalmasnak, életképesnek. Lehet maradinak lenni, de általában nem érdemes. A szélmalom harcnak kevés értelme van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr334912430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása