Haircut terv az önkormányzati adósságtömegen

2012.11.09. 16:51 :: Dörnyei József

20-25%-os haircut tervei vannak a kormánynak az átvett önkormányzati adósságtömegen. Ez azt jelenti, hogy 20-25% adósságot nem tervez visszafizetni az állam. Ez csődeseménynek ismeri a nemzetközi jog. Szabad Magyarországnak államcsődöt jelentenie?

Ha egy állam nem fizeti vissza az államadóssága egy részét vagy az egészet, akkor államcsődöt jelent be. Erre joga van minden államnak, de olyan borzalmas pénzügyi következményekkel jár, ami minden államot visszatart tőle, még a leghülyébbeket is.

Az ötlet nem tudni, honnan származott, valószínűleg a FIDESZ pénzügyi idiótáinak egyikétől. A FIDESZ sok pénzügyi baromságot elkövetett már, nem lenne meglepő, ha ezt is elkövetné. De a következményekkel nincsenek tisztában.

Senki nem ad kölcsön egy olyan személynek, aki nem szokta megadni a kölcsönöket. Kivéve az uzsorást, arany áron. Normális ember nem akarja, hogy őt megbízhatatlan lumpen szocialistának könyvelje el a világ. Mert onnantól ki van rekesztve a klubból, sok helyre egyáltalán nem mehet be, a boltban pedig a biztonsági emberek folyamatosan figyelik, hogy mit csinál. Munkát nem kap, ha mégis, akkor folyamatosan ellenőrzik, hogy dolgozik-e, lopott-e.

Nem jó lumpen szocialistának lenni. Nem jó a társadalom peremén élni.

Normális országban nem vállalja át az állam az önkormányzatok adósságát. Hagyja őket csődbe jutni.

Mert ennek csak előnyei vannak. Egy önkormányzati csőd nem államcsőd. A reptéri kutyát nem érdekli, hogy csődbe jutott Debrecen vagy nem. A Debreceniek meg legközelebb egy értelmesebb majmot választanak meg polgármesternek. Remélhetőleg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr224899155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása