Btk. változások

2012.06.28. 11:07 :: Dörnyei József

A kormány változtatott a Bümtetö törvénykönyvön. A változások iránya a szigorítás. A legtöbb változtatás szerintem nagyon helyes és szükséges is. A változások csak 2013 nyarán lépnek érvénybe.

A megtámadottak jogainak kiterjesztése

Ha a támadást nem nyilvános helyen, éjjel v. fegyverrel v. csoportosan követik el, akkor úgy kell tekinteni, mintha a megtámadott életének a kioltására irányult volna.

Ennek a jogi változásnak az a célja, hogy ezekben az esetekben ne induljon bírósági eljárás a megtámadott ellen, tehát a rendörség ilyen tényállás esetén egyszerüen lezárja az ügyet.

A jelenlegi jogi szabályozással ellentétben, ami a támadókat védte, az új szabályozás a megtámadottakat védi.

Ez egy nagyon helyes lépés, amit már régen meg kellett volna tenni. A jelenlegi és várhatóan rosszabbodó bünözési hullámban mindent meg kell tenni azért, hogy a jog a becsületes emberek mellett álljon és na a bünözök érdekeit szolgálja.

Magyarország egyes települései már így is az alig élhetö v. azonnal elhagyandó kategóriába kerültek.

A Btk. még több ponton is változott.

Amit még érdemes lenne változtatni

Érdemes lenne helyi, zárt településrészeket engedélyezni. Ilyenek vannak szerte a világban olyan helyeken, ahol magas a bünözés.

Pl. ha egy Magyar települést lumpenszocialista elemek zaklatnak, akkor engedni kellene ilyen zárt településrész(ek) kialakítását. Ebben az esetben a lakók bekeríthetik a saját lakrészüket és lezárhatják idegenek elöl. Ezzel drasztikusan lecsökken a bünözés az adott településrészen - a lumpenszocialista elemek nem tudnak oda bejutni, illetve már azért le lehet öket tartóztatni, ha bemásznak az elzárt részre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr794616334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása