Egy nemzetközi (SAP) tanácsadó életvitele - második rész

2012.06.19. 10:03 :: Dörnyei József

A tanácsadó második fázisában már van bázisa. A bázis egyrészt kényelmes, lehetöségeket nyit meg, amik eddig nem léteztek, de kötöttségekkel is jár. A legtöbb tanácsadónak nagy sokk, amikor ebbe a fázisba jut. Ezért sokan csak akkor alakítanak ki bázist, ha már családot alapítanak.

A bázis egy ingatlant jelent, ami a tulajdonunkban van. Ritkán vagyunk ott, az év nagy részét valahol egy hotelszobában vagy egy bérleményben töltjük.

Általában ilyenkor már van egy család. Két féle tanácsadó van, az egyik viszi magával az egész családot, a másik pedig otthon hagyja öket a bázison és hazautazgat, amikor tud.

Aki viszi magával a családot, az az állandó költözködést vállalja be. A párjának ilyenkor szintén költöznie kell, ami azt jelenti, hogy a munkahelyét meg kell változtatnia. A gyerekeknek is új iskola/óvoda kell. Az egész eléggé sok munkába kerül, ezért az a tanácsadó, aki így dolgozik, csak hosszabb távú projektet vállal be, mondjuk min. 9-12 hónaposat. Már 6 hónap is túl rövid ehhez.

Aki inkább hazautazgat, az nem látja a párját és a gyerekeit. A hazautazgatás lehet eléggé fárasztó. De így el tud vállalni rövidebb projekteket is.

Jómagam, ha tehetem, mindig költözök a családdal együtt. A hazautazgatást csak akkor csinálom, ha a költözés valamiért nem lehetséges, de sok projektet egyszerüen visszamondok, ha a költözés nem lehetséges.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr694597707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása