Kínai gazdaság - Felkészülés a jövöre

2012.06.15. 13:38 :: Dörnyei József

Ahogy már írtam egy korábbi posztban, a jelenlegi Kínai gazdaságnövekedésnek lassan vége. Kínának át kell állnia a minöségi fejlödésre a bérmunkáról. Kína már évekkel korábban el is kezdett ezen dolgozni, ma már Kínában hatalmas mennyiségben képeznek ki a gazdaságban hasznos felsöfokú végzettségü dolgozókat.

Elemzés a Kínai gazdaságról

Felsöoktatás helyzete Kínában (Yahoo Finance)

Kínában a végzett hallgatók 42%-a mérnök, tudós, IT v. hasonló szakember, akiket a gazdaságban lehet alkalmazni. Az US-ban ez az arány csak 14%.

2030-ra Kína fogja a világ felsöfokú képzettséggel rendelkezö dolgozóinak a 30%-át kibocsátani, miközben a mai fejlett világ csak a 14%-át. Beleérte az USA-t, EU-t és Japánt összesen.

Az egész nyugati világban elterjedt a kabát és ruhatáros képzés, ezért tömegessé vált mindenhol a diplomás munkanélküliség v. a diplomások olyan munkakörben alkalmazása, amihez elegendö lenne középfokú végzettség is.

Kína megint az egész világ elött jár és valamit nagyon jól csinál...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr284590309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása