Orbán Viktor és az államadósság

2012.06.14. 12:06 :: Dörnyei József

Orbán Viktor beszédet mondott 2012.06.13.-án, amiben kifejtette az álláspontját az államadósságról. A hitelböl növekedés nézete szerint tönkreteszi a nemzetet. Jól látja a helyzetet, remélem eszerint is fogja kormányozni az országot.

A beszéd itt található meg:

Orbán Viktor beszéde

Az államadósságról még írtam egy kimerítö cikket, lehet, hogy Orbán úr is olvasta. :-)))

Jó és Rossz Államadósság

A leglényegesebb kérdés persze a megvalósítás. A költségvetési hiány még mindig túl magas, nullázni kellene. Ez nem egy népszerü dolog, de muszáj megtenni. Pl. az újra felpörgö szociális kiadásokat most azonnal le kell állítani, pl. szoc. pol. az autókra.

A nulla költségvetési hiány drasztikusan leszállítaná Magyarország CDS felárát, amivel fél éven belül kb. az ötödére csökkenne az államadósság kamatterhe. A felszabaduló pénzböl meg sok mindent lehetne kezdeni, pl. infra beruházások v. adó csökkentés v. akár államadósság csökkentés. A felszabaduló összeg kb. 1000Mrd Ft/év.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr684587802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása