Politika - Konszolidálódik az Együtt

2014.06.23. 21:03 :: Dörnyei József

Konszolidálódik egy Együtt, elkezdenek lemorzsolódni róla azok a szövetségek, mozgalmak, egyéb csoportok, amiknek kevés köze van egy párthoz. Bajnai Gordon is visszalép egy stratégiai szerepbe a közvetlen politikai szerepvállalás helyett.

A folyamat kifejezetten pozitív, bár nem nagyon jól időzített. Túl közel vannak az önkormányzati választások. Kérdés persze, hogy mi lesz a végleges önkormányzati választási törvény és lehet-e egyáltalán esélye egy Együtt jelöltnek. Budapesten mindenképpen, ezért ha a lemorzsolódás okoz szavazóvesztést, akkor kár érte. Ha nem okoz, akkor nincsen probléma.

Az Együttnek a nulláról kellett felépítenie egy pártot, amihez kellettek segítők. Normál esetben a mozgalmak a beleszólás joga nélkül támogatnak egyes pártokat. Néha egy-egy témában ezért cserébe feléjük dönt a párt, pl. betiltja a "Barátok közt" műsort, mert abban valakinek szúrta a szemét valamelyik szereplő. Az ilyen apró szívességekkel együtt lehet élni, lásd FIDESZ és több mozgalom kapcsolata.

Az Együttnél kényszerből bevették a döntéshozatalba a mozgalmak egyébként lelkes, de roppant tehetségtelen embereit is. Nagyon remélem, hogy az Együtt programja emiatt lett olyan, amilyen. Ha ezeknek nem lesz szavuk, akkor az Együttnek lehet értelmes és hatékony programja. Legalábbis reméljük.

Bajnai Gordon stratéga szerepben sokkal jobb, mint taktikus szerepben. Lehet, hogy nagyon sok tapasztalatot szerzett, a legutóbbi interjú során én úgy láttam, hogy a vereség komoly személyiség fejlődést váltott ki nála, néha kifejezetten érleli a személyiséget egy kiadós pofon az élettől. Régebben leírtam, hogy egy "jó" stratégának tartom, de nem egy kiválónak. Lehet, hogy most sokkal jobb lett. Mindenesetre az Együttben nincsen másik, nála jobb vagy nagyon eldugták. Ezért a lépés helyes.

A személyét ért támadások őt megsebezték. Nem a jó hírét vagy az image-ét, mert a FIDESZ birkákon kívül senki sem hitte el a kormánypropagandát. Őt személyesen sebezték meg, bántották meg. Neki még tanulnia kell azt, hogy lexarom az ellenfél embereinek a véleményét, csak a támogatóim véleménye számít. Látszik, hogy kevés blogot írt a neten és még nem küldték el eleget az ellenfél emberei a k.a.-ba.

A választások után érdemes lenne kitalálni, hogy mit is akarnak, valamint nevet változtatni még időben, ahogy lehet.

Meglátjuk, lehet, hogy sokkal jobbak lesznek, mint eddig és lehet, hogy nem lesznek az MSZP által rángatott bábok, mint eddig nagyon sokszor voltak.

3 komment

Címkék: Politika Együtt

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr196405681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazsmost 2014.06.24. 08:12:35

Remélem oda kerül Libajnai ahova való a párttal együtt: a politika süllyesztőjébe. Egy űrt próbáltak betölteni, amit ideig-óráig másokkal sikerült is, de sztem önállóan -hál' Istennek - nincs sok esélyük. Vidéken vannak akik nem felejtették el az öngyilkosságba menekülő libatenyésztőket és B-t. Fővárosban meg nem sok esélye van. Inkább vasárnapi bridzs partykra való a lelkem, ahol kisírhatja magát h megbántották....Lehet sok mindene van Bajnainak de a karizmája elég hiányos... Amit remélek és látni vélek h a ficsúrpártból (LMP) lassan nagyobb bázist képviselő, megújulni képes alternatíva lesz (pl.:Sallai R. Benedek). Számomra roppant szimpatikus h nem a Fidesz oppozícijaként definiálják magukat, hanem kérdésről-kérdésre alkotnak véleményt. Persze lehet nem erre van igény itthon hanem h teliszájjal szidja vki az elmúltnyolcévet (- még ha jogos is) v a "zsebdiktátort".....

Arnold889 2014.06.24. 17:10:04

@balazsmost: Csak kíváncsiságból kérdezem, Bajnai libás történetéről kormánypropagandán kívül más forrásból is hallottál? Honnan tudod, hogy nem ez az igazság: youtu.be/s-RHVdg7qe0 ?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.06.24. 17:57:23

Bajnainak szoknia kell a libás sztorikat.
Lehetett volna buzi vagy zsidó is, azokat még nehezebb cáfolni. A libás sztori még lite-os volt.
süti beállítások módosítása