Kommunizmus - Megfelelő vezetője van Észak-Koreának

2014.01.05. 01:12 :: Dörnyei József

Kim Jong-un Észak-Korea nemrégen kinevezett kommunista diktátora (2012 április). Hatalomra kerülése óta megtisztította az ország vezetését az apja követőitől, csak saját embere maradhatott meg. Természetesen kommunista szokás szerint a nem megbízható elvtársak eltűntek vagy munkatáborba kerültek. A saját nagybátyját is megölette, éhes kutyákkal tépette szét Észak-Korea 300 legmagasabb beosztású kádere előtt.

Kim Jong-un a tökéletes kommunista diktátor, a kommunista államot csak így lehet helyesen kormányozni. Katonailag lehetetlen legyőzni Észak-Koreát, ezért Kim Jong-un addig maradhat kommunista diktátor, amíg a népe meg nem dönti a hatalmát. Persze egy ilyen ember hatalmát nem fogja megdönteni senki sem, ahogy Sztálin is addig volt hatalmon, amíg élt.

Észak-Korea azért támadhatatlan katonailag, mert rendelkezik atomfegyverrel. A célba juttató rendszerek még nem 100%-osak és maga az atomfegyvere sem valami fejlett, de jelentkezzen az, aki egy "Hiroshima" típusú atombombát szeretne felrobbanni a környéken. Jobb lenne a nagyobb bomba, de ami van, az is bőven elég.

Természetesen lehetséges lenne elvileg a támadás, de ehhez teljes Észak-Koreát szét kellene bombázni atomfegyverek bevetésével és egyszerre. Maguk az atomtöltetek ennek ellenére megmaradnának, csak a célba juttató berendezések pusztulnának el. A földbe mindenki tud ásni egy lyukat, az atomtölteteket mindenhol olyan helyen tárolják, ahol nem lehet elpusztítani őket. Ez így van Észak-Koreában is.

Ezután hagyományos erőkkel azonnal el kellene foglalni az országot. Ez azért nehéz, mert a megmaradt hadsereg ezt nemigen hagyná, valamit a sugárszennyezés miatt nem lehetne gyorsan haladni.

Ha nem sikerül pár napon belül elfoglalni az országot, akkor kiássák a romok alól az atomtölteteket és aknaként felhasználva hatalmas lyukakat ütnek a támadó hadseregbe. Nem kell mást tenniük, mint beásni az atomtöltetet a föld alá, visszavonulni, az ellenség elfoglalja a területet, aztán meghal. Ha eléggé kaotikusak az állapotok, márpedig az lenne a helyzet, akkor lehetőség van az atomtöltet becsempészésére is a már elfoglalt területekre, majd ott felrobbantani még több ellenséges katonát.

A katonai nehézségeket persze meg lehet oldani, az igazi probléma a politikával lenne. Észak-Koreának ma kb. 25M lakosa van. A nukleáris támadás után ennek nagy százaléka azonnal meghalna. Ezt nehéz lenne eladni a támadó országnak sem otthon sem a nemzetközi diplomáciában. Ha a katonai akció sok tízezer áldozattal járna napokon belül, akkor azt még nehezebb lenne eladni otthon.

Összességében bár Észak-Korea elvileg legyőzhető katonailag, gyakorlatilag senki nem merné megtámadni.

A túloldalról Észak-Korea pontosan tudja, hogy ha ő nukleáris támadást indít bárki ellen, akkor hirtelen megjönne a politikai akarat a háború elindítására és ebben az esetben Észak-Korea el fogja veszíteni a háborút, a kérdés legfeljebb annyi, hogy mennyi ellenséget tudnak megölni és mennyi lesz a maradék lakosság a jelenlegi 25M-ból.

Összességében szerintem a térségben marad a jelenlegi patthelyzet. Belső lázadásra a megfelelő kommunista diktátor miatt nem kerül sor, katonai lépésre pedig egyik fél sem szánja el magát.

7 komment

Címkék: Világ Kommunizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr75734673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2014.01.05. 15:48:06

Nálam Észak Korea népe Darwin díjas. Ahol minden 10-ik ember éhen halt és nem kötötték fel a komcsikat az egy életképtelen nép.

EXO 2014.01.05. 17:19:12

@Robur:
A sztálin Szovjetúnióban kb ugyanez volt a helyzet(haláltáborok, ukrán holodomor). Ha a hatalom megfelelő módszerekkel elég nagy elnyomást épített ki, akkor már nem mernek az emberek szembefordulni a rendszerrel, még ha éhenhalnak se.

EXO 2014.01.05. 17:28:42

A legrosszabb dolog, amit lehet csinálni egy atombombával, az az EMP. Ha az atombombát nem a légkör alsó rétegeiben robbantják fel, hanem a legkör felett néhány száz kilóméteres magasságban, akkor a keletkező elektromágneses hullám kiégetheti akár egy kontinens villamos hálózatát is. Amerikai tanulmányok szerint egy EMP támadás következtében keletkező gazdasági összeomlásban az USA nagy része kihalna egy éven belül az anarchia következtében.
www.youtube.com/watch?v=vn6OVLK0MBI

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.06. 00:23:23

Ahhoz, hogy legyőzzék a kommunista diktatúrát, lázadást kell szervezni. Amihez meg x ember kell. Ha az x több, mint amennyi besúgó/lakos van az országban, akkor a lázadás szervezése lehetetlen.

Emiatt nem valószínű egy sikeres lázadás. Persze lehetséges, de nem túl valószínű.

Amivel a külföld tudna segíteni az az lenne, ha lenne egy pontos listájuk a kommunista ügynököktől. Ennek a listának a segítségével fel lehetne építeni egy lázadást, ami ebben az esetben sikeres lenne.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.06. 00:25:07

@EXO:
Igaz, de ez nem érintené sem az EU-t sem a US-t. Oroszország fejlett részét sem. Észak-Korea nem tud ilyen távolságba célba juttatni atomfegyvert.

A nagyhatalmak sajnálkoznának a helyi országok gondjain, meg küldenének segélyt...

Zime 2014.01.06. 11:30:48

Na de miért is lenne érdeke a nyugati világnak beavatkozni ÉK-ban?

- Humanitárius okokból? Na persze, pont az érdekli őket.
- Természeti erőforrásokért? Nem tudom, hogy milyük van, de nem hiszem, hogy olyan fontos vagy sok lenne.

Hagyják őket szépen "játszani" egészen addig, amíg az országhatárokon belül maradnak.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.06. 14:39:55

@Zime:
Csak biztonsági okokból avatkoznak be, ha ez megtörténik.
Humanitárius vagy egyéb okokból csak ott mernek beavatkozni, ahol nem tudják szétlőni a segg*ket...
süti beállítások módosítása