Politika - Szétesik az ellenzék

2013.06.04. 15:30 :: Dörnyei József

Több forrásból származó információk szerint az MSZP - Együtt 2014 szövetség fel fog bomlani. Az MSZP külön indul, Mesterházy vezetésével.

Az MSZP megelégelte az Együtt 2014 szenvedését és elindítja a saját jelöltjét Bajnaival szemben. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag megszűnik a FIDESZ-t váltó koalíció.

Az MSZP jelenleg 22%-on, míg az Együtt 2014 10%-on áll a legújabb felmérések szerint. (A FIDESZ 46%-on)

Az MSZP lépése mögött az lehet, hogy minimalizálni akarják a veszteségeket. Nem sikerült megtalálni a FIDESZ elleni csodafegyvert, nem látnak esélyt a választási győzelemre.

Ebben az esetben a saját szemszögükből a legjobb, amit tehetnek az, ha kiszállnak az Együtt 2014 mögül és belekezdenek egy szocialista kampányba, ami megy nekik.

Minden bizonnyal tudnak majd szavazókat szerezni, annak ellenére, hogy a lakosság egy jelentős része semmilyen körülmények között sem szavazna az MSZP-re.

Az Együtt 2014 csinálhatná tovább, amit csinál és megpróbálhatja növelni a népszerűségét.

A külön útnak megvan az az előnye, hogy a két párt meg tudja osztani maguk között a szavazókat, az MSZP koncentrálni tud a nyugdíjasokra, az Együtt 2014 meg a dolgozókra.

A választások előtt meg 1 héttel esetleg az akkori számok alapján még egyszer leülhetnek tárgyalni.

Nem feltétlenül rossz a hír, teljesen attól függ, hogy mi a "nagy terv".

Az Együtt 2014-nek még fel kell nőnie és sokkal, de sokkal profibbá kell válnia. Könnyen lehet, hogy ebben a kényszerhelyzetben ez be is fog következni.

Szólj hozzá!

Címkék: Politika Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr405343788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása