Nyugdíj - Szerecsent mosdat a FIDESZ

2013.04.09. 10:30 :: Dörnyei József

A FIDESZ az utóbbi időkben újra beszél a nyugdíjrendszer reformjáról. Eléggé össze-vissza, még nincsen meg a közös sztori, amit minden FIDESZ vezetőnek memorizálni és mesélnie kell.

A nyugdíjrendszer újabb átalakításának csak és kizárólag politikai okai vannak. Gyakorlati jelentősége nincsen, mert a 3 150 Mrd mnyp vagyon már elúszott. Most arról lehet csak esetleg beszélni, hogy mi legyen a jövőben, mert nyugdíjvagyon az nincsen.

A FIDESZ politikai részlege azért kezdett el dolgozni a témával, hogy ne legyenek nagyon mérgesek azok a szavazók, akiknek ellopták a nyugdíját. Szeretnének pár szavazatot bezsebelni tőlük, bár erre szvsz. kevés az esély.

Anno a leghangosabb mnyp ellenes emberek mind azok voltak, akiknek nem volt mnyp megtakarításuk. Ez akkor jól jött, ezek az emberek ordították le azokat, akiknek nem tetszett, hogy ellopják a nyugdíjukat. Ezeknek az embereknek a szavazatára számíthat is a FIDESZ, hiszen tőlük nem lopott el semmit sem. A probléma ott van, hogy azoknak az embereknek a szavazata is kellene, akiktől ellopták a nyugdíjukat.

Jó kérdés, hogy vajon miért van szükség ezeknek az embereknek a szavazatára is? Lehet, hogy a mindenkori statisztikák nem teljesen pontosak? A FIDESZ ugyanis nagy előnyben van a statisztikák szerint, így nem értem, hogy miért próbál olyan szavazatokat megszerezni, amire reális esélye nincsen.

A FIDESZ szempontjából rosszkor jöttek azok a hírek, amik a várható állami nyugdíjat elemzik. A jelenlegi Status Quo szerint az állami átlagnyugdíj folyamatosan kevesebb lesz és 10-20 év múlva átlag 30K/hó lesz, mai árakkal számolva. A 30K/hó nem valami hatalmas összeg. Nem lesz egy öröm megélni belőle annak, akinek nincsen más bevétele, csak az állami nyugdíj. Bizony akkor majd nagy szükség lenne a nemrégen ellopott mnyp-ra.

Mindenesetre semmi érdemlegeset nem lehet várni a témában. A FIDESZ-nek van éppen elég más dolga, például nem ártana, ha a gazdaságot beindítaná, miután kegyetlenül elk*rta. A nyugdíjrendszer egy kifejezetten bonyolult dolog, nem a FIDESZ-nek való, már a kérdést sem értik, nemhogy a választ ismernék...

Politikailag szvsz halott az ügy. Nem fog mennyiségben szavazatot kapni a FIDESZ azoktól, akiknek ellopta az időskori jövedelmét. Ezen semmilyen kommunikáció és parasztvakítás nem fog segíteni. Még a próbálkozásra sem kellene időt vesztegetni, sőt a FIDESZ legjobb esélye, ha hallgat és reméli, hogy néhányan elfelejtik a dolgot. Erre több az esély...

Szólj hozzá!

Címkék: FIDESZ Nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr715212938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása