Világ - Észak-Korea - Tovább éleződik a feszültség

2013.04.04. 09:03 :: Dörnyei József

Észak-Korea atomtámadással fenyegette meg a US-t, valamint egy közép hatótávolságú rakétaindító csapatot leküldött a déli határára, ahonnan el tudja érni  Guam szigetet (US)

Guam a US legnagyobb katonai bázisa a régióban. Haditengerészet, légierő, felderítés, utánpótlás és lőszerraktár van rajta. A sziget teljes területének 29%-a katonai bázis. A sziget a US felségterületének a része, tehát nem valami helyi sziget a Csendes Óceánon.

Észak-Korea fenyegetése így már nagyon is valós, simán letörölhetik a térképről Guam-ot egy atomcsapással.

Chuck Hagel, US védelmi miniszter azonnal elrendelte Guam megerősítését THAAD rakéta védelmi rendszerrel. A THAAD hatásosan tud közép hatótávolságú rakéták ellen védekezni.

Ezen felül "real and present danger"-nek nevezte Észak-Koreát és kilátásba helyezte, hogy a US megemeli a védelmi költségvetést.

Úgy néz ki, hogy a US elkezdett komolyan aggódni Észak-Korea miatt. Az első lépés minden US háború előtt a költségvetés biztosítása és ez elkezdődött.

Szvsz. Észak-Korea rövidesen kommunista mentes övezet lesz...

Szólj hozzá!

Címkék: Világ

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr765194301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása