Mekk Mester - Katasztrófavédelem Március 15.-én

2013.03.15. 13:05 :: Dörnyei József

Az Orbán kormány hatalmas reklámkampánnyal kezdte a telet, mindenkit sokszorosan biztosított arról, hogy a kormány nagyon komolyan veszi ezen a télen az állampolgárok védelmét.

Ez nekem már akkor elég gyanús volt, mert nem divat Magyarországon megígérni azt, ami eddig magától értetődő volt. Nyilván volt valami ok rá, amiért külön felhívta rá a figyelmet a kormány. Először azt hittem, hogy csak kellett valamelyik fidesznyiknek baksis a cégébe vagy így kapott az MTV egy kis állami pénzt.

De nem ez lehetett az oka, hanem valami más. Valamit elcsesztek. Nem tudom, hogy mi volt az, lehet, hogy eladták a hótolók egy részét az Oroszoknak vagy rájöttek, hogy a hótolók egy része nem működik, mert 10 éve nem volt szervizelve és 40 éves. Esetleg eltűnt, pl. ellopták.

Ez a kormány nagyon jó a titoktartásban, ezért ezt szvsz. soha nem fogjuk megtudni.

A katasztrófa védelem nagyon pontosan tudta, hogy mire számíthat, mert még bérelt is extra hótolókat. Tudatlanság nem okozhatta a történteket.

Az utakat azonban nem zárták le időben. Akkor zárták már csak le őket, amikor már a tél bácsi lezárta őket, tehát későn.

Sajnos itt jön ki az, amikor Mekk Mesterek irányítják az országot. Nyilván nem mindenki hülye a katasztrófa védelemnél és le merem fogadni, hogy voltak, akik le akarták záratni az utakat, mielőtt rajtuk ragadt volna sok ezer polgár. De nem ők nyertek, mert az, aki a döntést meghozhatta volna, másképp döntött. Nem tudom, hogy ki volt a Mekk Mester, de ilyen magas pozícióban csak egy hü fidesznyik ülhet. Ezért soha nem fog kiderülni, hogy ki kúrta el.

A gazdaságban már a FIDESZ hatalomra kerülése óta ugyanekkora bakik történnek folyamatosan, csak azt az emberek nem érzik meg közvetlenül...

A hiba egyébként nem a mentésben van, hanem abban, hogy nem zárták le időben az utakat, valamint pl. engedélyezték a munkanapot az un. "bejárók"-nak. Nekem már volt szerencsém más országban hasonló időjárási katasztrófába kerülni, ott lezárják jóval a katasztrófa előtt az utakat, nem engednek ki senkit sem a településekről, ezért minimálisak az emberi veszteségek. A mentés is sokkal könnyebb, mert messze nem mindegy, hogy 100 polgárt kell kimenteni vagy 30 000 polgárt.

Szólj hozzá!

Címkék: Mekk Mester

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr375136133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása