BKK - Kiszorítják a nem Budapesti dolgozókat

2013.02.12. 21:56 :: Dörnyei József

A BKK át fogja alakítani a Rákóczi utat, egysávosítja. A Rákóczi út a Hungária körúttal együtt felelős a Budapesti forgalom egy jelentős részéért. Ha egysávos lesz, akkor annak katasztrofális hatása lesz az autós közlekedésre.

Suburbiából csak autóval lehetséges dolgozni menni Budapestre. Vannak kivételek, de ez a szabály, mondjuk, hogy a dolgozók 80%-a csak így képes eljutni a Budapesti munkahelyére.

Ha Budapestet úgy alakítják át, hogy a suburbiából nem lehetséges autóval bemenni, akkor az biztos, hogy valami törni fog.

Nem egyetlen dolog, hanem párhuzamosan egyszerre fognak a következő folyamatok bekövetkezni:

A suburbia településeiből a lakosság egy része visszakényszerül Budapestre. Nem lesznek boldogok...

A cégek egy része kikényszerül Budapestről, méghozzá a jelenlegi lehetőségek miatt az M0 körgyűrű mellé valahova. Ennek az oka az lesz, hogy nem találnak megfelelő munkaerőt Budapesten, a dolgozó középosztály nagyobbik fele suburbiában él. A takarító néni és a biztonsági őr meg nem elég munkaerő.

A suburbiában élő dolgozók egy része külföldre távozik.

Ez egy olyan lépés a kormánytól, ami megint súlyosan károsít egy elég széles réteget. Megszünteti a jelenlegi életüket és rákényszeríti őket egy olyan váltásra, amit nem akartak. Hátramozdít és nem előrevisz.

Szólj hozzá!

Címkék: Budapest Közlekedés BKK

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr565077477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása