US - Felmérés a rák gyógyításának helyzetéről

2013.01.09. 00:04 :: Dörnyei József

A rák gyógyításának helyzetét nagyon nehéz felmérni. Nagyon sok tényező van, ahogy egyre visszább megyünk az időben, egyre kevesebb adat áll rendelkezésre.

Egy átfogó tanulmány készült 1998-2012 között arról, hogy mennyit haladt előre a rák gyógyítása.

Az eredmények vegyesek.

A rák által okozott halálesetek száma enyhén visszaszorulóban van. A különböző rákfajtáknál évi max. 2%-ot változott a halálesetek száma, de nem minden fajta rák szorul vissza, van, ahol fel-alá megy a szám. A mérésbe belekalkuláltak igen sok faktort, pl. a lakosság elöregedését, a különböző rizikó faktorok változását és az orvosi diagnosztika fejlődését.

A tanulmány kimutatta, hogy a rákos halálozás visszaszorításában elsősorban a megelőzés fejlődése hozott eredményeket. A dohányzás jelentősen visszaszorult az időszakban és a biztosítók által előírt kötelező és az önkéntes szűrések nagyon sok rákot megfogtak még a betegség kialakulása előtt vagy a kezdeti stádiumban.

A drága rák gyógyszerek azonban nem szorították vissza a haláleseteket, hanem statisztikailag kimutathatóan kitolták a túlélés időtartamát átlagosan 3-4 hónappal.

A tanulság a tanulmányból az, hogy a legjobb rák az, amit meg sem kap az ember. Kerülni kell a rákot okozó tevékenységeket és el kell menni szűrővizsgálatokra.

A rákot a mai, fejlettebb gyógyszerek sem tudják gyógyítani, csak eltolni tudják a halál bekövetkeztét 3-4 hónappal (egy US szintű EÜ ellátással)

A probléma a rák gyógyításával az, hogy a gyógyításhoz pontosan ismerni kellene az emberi test és DNA működését. Egyenlőre ott tartunk, hogy megvan a DNA néhány emberre és sejtéseink vannak arról, hogy néhány %-a hogyan működik.

Néhány tudós nagy reményeket fektetett abba, hogy ha meglesz a DNA térképe, azzal lehet majd gyógyítani a rákot. Annyiban volt igazuk, hogy ez az első km az úton. De nem az utolsó, hátra van még pár ezer km távolság addig, amíg a rák valóban gyógyítható betegség lesz. El fog egyszer jutni odáig az emberiség, de nem biztos, hogy ezt az időpontot ennek a cikknek a jelenlegi olvasói meg fogják érni.

A nehézség az, hogy az emberi test a legbonyolultabb gép, amivel az emberiség valaha találkozott. Funkció szinten ismeri az orvostudomány, de a belső felépítése még mindig egy fekete doboz. Folyamatosan kutatjuk, csak éppen elképesztően bonyolult. A rák gyógyításához pedig az szükséges, hogy teljesen megértsük a működését. Kb. annyit ismer belőle a teljes földi tudomány, mint egy átlag juzer egy okos telefonról. Tudja használni, de hogy belül mik azok az izék, arról lövése nincsen.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr795007295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savrola 2013.01.09. 00:26:17

www.tenyek-tevhitek.hu/tartalom.htm#ps
Az "R" betűnél érdemes keresgélni pár cikket a rákról (aztán a cikkek végén a hivatkozásokat is akár). Kicsit más megközelítés a rákról, mint azt a hétköznapi média harsogja. Pl.: mellrákot megelőzni azzal lehetne, ha nem járnának el a nők évente szűrésre; vagy: a finomított szénhidrátok, tejtermékek, gabonafélék kerülésével szintén jelentősen lehet csökkenteni a rákkockázatot; továbbá: a d-vitamin ugyancsak csökkenti a rák kialakulásának kockázatát stb.
Persze, ezek egyike sem a Szent Grál, de közelebb jár a megoldáshoz, mint bármiféle milliárdokért kikísérletezett bogyó, vagy az ember sejtjeit gyakorlatilag megsemmisítő kemó és sugárkezelés.
süti beállítások módosítása