Tarlós és a BKK

2012.10.15. 20:37 :: Dörnyei József

Jövő héttől 3 főpolgármester helyettes felügyeli a BKK-t Tarlós főpolgármester utasítására. Felülvizsgáltatja a BKK feladatellátási szerződését is. Tarlós nem szavazott a legutolsó busz tender fővárosi megerősítésénél. Nagyon erős ellentétek látszanak a tulajdonos főváros és a BKK között.

A BKK éves költségvetése 10 Mrd forint. A feladatköre nem világos, újabb vízfejnek látszik a BKV vezetése mellett. Elvileg a főváros közlekedésének tervezése a feladata, de ehhez képest a költségvetése meglehetősen magas.

A BKK gyakorlati munkája eddig nem látszik. Tervezgettek pár olyan dolgot, amire nincsen pénz. Felfestettek pár buszsávot, buszsáv építése nélkül. Elindítottak egy BKV hajót, amire semmi szükség nincsen.

Közben a Budapesti tömegközlekedés a csőd szélére jutott a Budapesti költségvetéssel együtt.

A BKK a viccből ismert púp a sánta hátára, amit senki sem kért, ráadásul egy nyomorék kapta...

A jelenlegi politikai helyzetben és a BKK vezetőjének hátterét ismerve a BKK maradni fog és évi 10 Mrd lehúzódik a WC-n.

Pedig erre a 10 Mrd-ra szükség lenne, mert a BKK eddigi költségén be lehetett volna vezetni egy beléptető rendszert a teljes metró hálózatra és a főbb villamos megállókba.

A BKK addig lesz, amíg a FIDESZ lesz kormányon, egy új vezetés első intézkedése lesz az, hogy megszüntetik.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr824850660

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Buszsáv 2012.10.29. 22:32:49

Az meg úgy volt, hogy siettem... Illetve, siettem volna, de a 4-6-os villamos útvonalán megint pályát újítanak fel. Na fasza.Sok baj nem is lenne ezzel, de ha az egyébként is leterhelt körutat egysávossá változtatják vele, akkor már ultra-brutál szívá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása