Társadalom - A lumpi cigányok felzárkóztatása

2012.05.31. 15:11 :: Dörnyei József

A lumpi cigányok felzárkóztatásra szorulnak rá. A nem lumpi cigányoknak erre azonban semmi szükségük. Ezért nem szabad csak úgy általában cigányokról beszélni, mert nem minden cigány lumpi cigány.

A lumpi cigányok gyerekeiből is lumpi cigány lesz abban az esetben, ha az állam nem avatkozik közbe. Per pillanat az a politikai hozzáállás, hogy a lumpi cigány gyerekeket hozzákeverik a többihez és remélik a legjobbakat. Szerintem még egy politikus sem lehet olyan hülye, hogy ettől javulást várjon (bár lehet, hogy tévedek és valóban létezik ennyire hülye politikus is...) Az alkalmazott módszer egyetlen előnye az, hogy olcsó. Még a GYF korszakban végeztek egy erősen részrehajló tanulmányt, ahol lemérték az eredményeket. A mérések hamisítása ellenére az eredmény az, hogy a "moslék" oktatás, ahogy az várható volt, durván lerontotta mind a lumpi cigány, mind a többi gyerek teljesítményét. Nem kevéssel, hanem igazi hülye gyerekeket képzett. A mért teljesítmény különbség a moslék és a normál oktatás között az, hogy a moslék oktatás kb. a normál (szegregált) 33-50%-át hozza. Az, hogy ez pontosan mekkora, függ a bekevert aránytól, de már alig néhány lumpenszocialista gyerek is lerontja a hatásfokot 50%-ra, majd ha már kb. fele-fele, akkor lesz belőle 33%-os hatásfok. Hatásfok  vesztés nélkül max. 1-2 lumpenszocialista gyereket bír el egy osztály. Persze ez az 1-2 gyerek is megy a lecsóba, mert oktatást ők nem kapnak.

Amit művelnek, az ép ésszel nem felfogható. A lumpicigány gyereknek teljesen más oktatásra van szüksége, mint a többieknek. Konyhai hasonlattal élve összekeverték a pörkölt és a fagylalt alapanyagait, majd megfőzték együtt, lefagyasztották, megmikrózták és felszolgálták. Ebből lett a "moslék".

Természetesen senki sem szereti, ha beledarálják a moslékba a gyerekét, ezért országos szinten passzív v. aktív ellenállás alakult ki a moslék oktatás ellen. Ez mindkét részről így van, mert ne higgyük, hogy a lumpi cigány gyerek szeret a nem lumpi cigány gyerekekkel egy iskolába járni...

A megoldás itt elég egyszerű. A lumpi cigányok részére osztályokat, esetleg ahol sok van, ott iskolákat kell létrehozni. Ezekben az iskolákban erre felkészített, preferáltan cigány tanárokat kell alkalmazni. Az iskoláknak szakmunkás képzésre kell ráállnia, semmi értelme mérnököt v. ügyvédet próbálni nevelni ezekből a gyerekekből, örülni kell annak, ha a többség valamilyen szakmunkás lesz.

Ha a Magyar oktatásból kikerülnek a lumpi cigányok gyerekei, akkor az oktatás színvonala egy varászütéssel durván meg fog nőni. Változtatni nem kell rajta semmi alapvetőt.

Természetesen a nehezen kezelhető lumpi nem cigány gyereket is érdemes a speciális iskolákba küldeni, valamint a speciális iskolákból az időközben beilleszkedett nem lumpi cigánygyereket is el lehet küldeni a "normál" iskolákba.

A felnőtt lumpi cigányok csak egy részét lehet valóban felzárkóztatni. Számukra az lenne a kedvező, ha Magyarországon lenne több segédmunkásokat foglalkoztató cég. Ez egyértelműen az építőipar. Sajnos az építőipar a jelenlegi ciklusban nem áll talpra. Reménykedjünk egy jobb következő ciklusban.

Szólj hozzá!

Címkék: Társadalom Oktatás Cigány Lumpen szocialista

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr264557252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása