Környezetvédelem - Érden már büntetik a szelektív hulladékgyűjtést

2015.10.15. 14:20 :: Dörnyei József

Érden az önkormányzat egy ideje már dolgozik azon, hogy megszüntesse a szelektív hulladékgyűjtést. Az év végével meg fogják szüntetni az összes szelektív hulladékgyűjtő szigetet. De már most is megbüntetik azokat, akik használni merik őket.

A mai napon kaptam a feljelentést az önkormányzattól, amiért papír vagy műanyag hulladékot mertem elhelyezni az egyik szelektív hulladékgyűjtő szigeten. Valamikor Augusztusban történt, már nem emlékszem, hogy papír vagy műanyag volt-e.

Jó lenne megtudni, hogy általános-e a jelenség vagy csak Érden ilyen az önkormányzat.

A magam részéről befejeztem a szelektív hulladékgyűjtést, minden megy bele a kukába. Nagy a kukánk (250l), nálunk nem probléma, akinek kisebb van, annak célszerű beszereznie egy háztartási hulladék összenyomó berendezést, vagy megoldani nyers erő módszerrel (taposás :-)

Magyarországon a migrációs nyomás enyhült. Most már szvsz. lehetne foglalkozni az ország élhetőbbé tételével.

A szelektív hulladékgyűjtés fontos. Lehet, hogy nem a következő 1-2 évben, de hosszútávon mindenképpen.

Iszonyat nehéz ránevelni az embereket.

Lenevelni róla pedig igen könnyű.

Nagyon sokkal egyszerűbb kib*szni mindent a kukába, mint szortírozni, tárolni a szemetet.

Az Érdi önkormányzatnak nyilván problémát okoz a szelektív hulladék. Pénzbe is kerül. Amibe nem gondolnak bele az az, hogy ha mindenki kib*ssza a kukába az összes hulladékot, akkor minden a kukába kerül. A jelenleginél nagyon sokkal több lesz a hulladék, amit el kell szállítani.

Az Érdi lakosoknak mindenesetre ez egy életbevágó figyelmeztetés, Érden per pillanat büntetnek a szelektív hulladék lerakásáért!!!

5 komment

Címkék: Környezetvédelem Itthon

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr767970665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savrola 2015.10.15. 14:48:52

Nógrádban is van olyan település ahol valamit kavartak a szelektív hulladékgyűjtéssel és megszüntették a szelektív szigeteket. Nem követtem nyomon az eseményeket, mert már nem lakom ott, de szüleim szívtak vele. 2643 az irányítószám, és a település honlapján vagy fb oldalán talán vissza lehet nyomozni, hogy mi miért történt.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.10.15. 14:59:46

@savrola:
Lehet, hogy próbaüzem. Elképzelhető, hogy az egész országban megszüntetik a szelektív hulladékgyűjtést. Mert csak a pénzt viszi...

Untermensch4 2015.10.22. 18:07:14

@sbronzo: "élelmiszeripari minőségű alapanyag" !?

odabas 2015.11.01. 20:24:22

Nálunk az volt a helyzet, hogy a lakosok úgy értelmezték a szelektív hull. lerak. szigeteket, hogy ODA LEHET MINDENT BASZNI. Nálunk ezért szűnt meg. Egyszerűen lepratelep volt az összes, és hiába vitték el naponta, fél nap alatt elpiszkolódott. Lehet, hogy Érden is.
süti beállítások módosítása