Politika - Bajnai Gordon abbahagyja a politikát

2015.02.18. 20:29 :: Dörnyei József

Bajnai Gordon lemondott az Együtt politikai tanácsának elnöki posztjáról. A lépést már többször is bejelentette, most történt meg a végrehajtás.

A Együtt-PM pártból a PM már a kommunista útra lépett, balról előz mindenkit. Eldöntötték, hogy legyen Magyarországon egy mindenkit megillető alapjövedelem. Ezzel a PM a Magyarországon nagy számban megtalálható lumpenszocialista polgárok egyik képviselője lett, egy kommunista párt.

Az Együttből egy átlagos szocialista párt lett. A DK-val versenyezve le szeretnék váltani az MSZP-t - pontosabban fogalmazva át akarják venni a pozícióját.

Bajnai Gordon nem kíván ebben részt venni és elengedi a teremtményeit, hadd éljék le a további életüket úgy, ahogy gondolják.

Bajnai Gordon 2014-es választási stratégiájához szükség volt az Együtt-PM koalícióra, illetve szükség volt egy bármilyen pártra, ami őt támogatja és rá hallgat. A stratégiáról azóta tudjuk, hogy nem működik.

Ha valaki 2018-ban le akarja váltani a FIDESZ-t, akkor annak tudnia kell, hogy mi az, ami nem működik. Erre jó volt az Együtt-PM.

2018 még jó messze van, addig még nagyon, de nagyon sok víz lefolyik a Dunán. Lehet, hogy a FIDESZ szétveri önmagát, lehet, hogy nem. Ha még lesz egy erős FIDESZ 2018-ban, akkor egy új stratégiára lesz szükség.

4 komment

Címkék: Politika

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr637187099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arnold889 2015.02.19. 21:51:17

Nagy kár Bajnaiért, kiemelkedő volt a sok populista marxista akármilyen balibsi között. Fideszt szívből gyűlölöm a NER-rel együtt, ennek ellenére komolyan mondom most nem tudnék olyan pártot mondani (talán a Momát, de ők sajnos jelentéktelenek) amelyet szívesebben látnék kormányozni.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.02.19. 22:12:12

@Arnold889:
Bajnai Gordont tudnám rögtön megemlíteni, mint valakit, akit szívesebben látnék OV helyén.

Jobban örülnék neki, mintha én magam lennék a miniszterelnök. :-)

Clear-water 2015.02.20. 09:35:05

Bajnai működhetne egy nyugati ország miniszterelnökeként, mert ott más kvalitások kellenek eme poszt betöltéséhez, de katasztrofális a magyar viszonyok között.
Ez van.
Ide király kell, egy VEZETŐ, az önmagával mit kezdeni nem tudó, önállótlag, képzetlen, buta átlag szavazó "a nép" is ezt igényli.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.02.20. 09:56:44

@Clear-water:
Igazából mindenhol egy "vezető" kell. Valaki, akit a nép el tud képzelni a vezetőjének.

Sajnos Bajnai Gordon nem az, akit a Magyar átlagpolgár el tud képzelni a vezetőjének.
süti beállítások módosítása