Gazdaság - További autóipari beruházások jönnek

2015.02.03. 18:02 :: Dörnyei József

A. Merkel kancellár látogatásától sokan sok mindent reméltek. Arra, amiért valójában jött, kevesen gondoltak.

A. Merkel elsősorban azért jött, hogy Viktorunkat sorba állítsa az Oroszországgal kapcsolatos bármilyen EU döntés mögé. Joggal tart attól, hogy Viktorunk szabadságharcoskodik és lép valami borzasztót.

 

Szerintem ez megtörtént. Viktorunk helyre lett téve és az EU döntése mögé fog állni, bármi is legyen az.

A. Merkel látogatása másodsorban a Magyarországra beruházott Német tőke védelme érdekében történt. Viktorunk rájárt erre a pénzre és eszközökre, mint maci a lépesmézre. A. Merkel szvsz. itt is helyretette Viktorunkat. Ennek egyik nyilvánvaló eleme az, hogy az állam megvásárolja a Mátrai erőmű első körben kb. egynegyed részét, amivel 50%-os tulajdonossá válik.

A. Merkel hozott ajándékot is. Több, már régóta esedékes Magyarországi Német nagyberuházást is most adott oda. Az egyik a Mercedes gyár bővítése, a másik pedig egy teljesen új BMW gyár.

Mindkettő döntés már régóta esedékes volt.

A Mercedes már itt van és nem azért jött, hogy egy ekkora gyárat építsen, ami most van, mert azért nem érte volna meg a fáradtság. A Mercedes gyár bővülni fog, több lépcsőben és most még csak a második lépcső jön csak. Lesz még több is.

A BMW is nagyon régóta szemez Magyarországgal és ha nem választottunk volna meg egy GYF után egy OV-t, akkor már régen itt lennének. De megtettük, ezért nem mertek bejönni. Most, A. Merkel személyes engedélyével bemerészkednek Magyarországra.

A. Merkel nem azért jött, hogy leváltsa OV-t. Nagyon finoman kritizálta a hülyeségeit és azt is csak újságírói kérdésre. A. Merkel egy demokrata és mint minden demokrata elismeri a jogát egy népnek arra, hogy saját vezetést, vezetőt válasszon. Magyarország OV-t választotta, már harmadjára. A. Merkel elfogadja a döntést. Lehet, hogy nem örül neki, de tapasztalt vezető és látja, hogy például a Görögökhöz képest a Magyarok sokkal enyhébben retardáltak.

Az autóipari beruházások elég nagy biztonságban vannak Magyarországon. Ezért is mertek bejönni.

Elvileg OV ellophatná a gyárakat egy gyorsan meghozott törvénnyel, de használni nem lenne képes az ellopott gyárakat. OV embereinek a "szakértelme" arra elegendő talán-talán, hogy nagy állami segítséggel, monopol helyzetben elvezessenek egy garantált profitot biztosító dohányüzletet. Itt kb. teljesen elfogy a tudomány. Versenypiacon egy OV ember teljesen életképtelen.

Hiába lopnák el az autógyárat, OV emberei a gyárat el sem tudnák indítani, egyetlen autót le nem tudnának gyártani. Nemrégen nagy port vert fel a csődbe ment "Magyar" bank, aminek versenypiacon kellett volna teljesíteni. És az csak egy bank volt, ami 1000-szer egyszerűbb, mint egy autógyár....

Összefoglalva az autógyárak bátran jöhetnek. OV emberei nem fogják ellopni őket, nem tudnának mit kezdeni velük.

4 komment

Címkék: Orbán Viktor Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr67137359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.02.04. 05:28:08

a németek leszarják a ruszkikat nagyon nagy ívben, pont ahogy ukrajnát is. az elmúlt hetek világossá tették, hogy az eu és az usa lemondott ukrajnai céljairól.

ez egy sima államfői látogatás volt, semmi egyéb.

(*most* kell eladni a forintod. ha van még. )

Clear-water 2015.02.04. 09:54:46

Hát nem tudom. Lehet hogy így volt.

Nekem egy rosszabb variáns jön le a szituból.
Azt még megértem, hogy mind Németország, mind Oroszország úgy viselkedik, mint egy strici. Merkel és Putin is idejön, mert kicsit udvarolni kell, és mert lehet.
De azt nem értem, hogy nekünk miért kell megint úgy viselkedni mint egy kurva. de most komolyan. Nyugatra is pucsítunk egy picit meg keletre is, és azzal fekszünk le, aki éppen többet fizet.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.02.04. 14:42:01

@Robur:
Valószínűleg nem kamu. A Mercedes vagy bővít vagy kivonul.
A BMW pedig nem tud nem jönni.

Az már egy nagyon másik kérdés, hogy ha nem írtak alá semmit, akkor mekkora bénázás egy ilyet kiszivárogtatni. De tényleg. Nagyon kell a népszerűség...
süti beállítások módosítása