Befektetés - A Norbi részvény

2014.10.07. 20:27 :: Dörnyei József

Kicsit nehézkesen és nagyon nagy ellenszélben, de sikeres lett egy részvénykibocsátás a Bux-on. Az ellenszél számomra meglepő volt, nem tudtam, hogy Norbi v. családja "ellenzéki".

Magyarázat lehet az irigység, dögöljön meg a szomszéd tehene is. Esetleg a kiszállított meleg étel üzletben van befolyással rendelkező Fidesznyik, aki gondoskodott arról, hogy Norbinak ne legyen azért olyan egyszerű.

Amit sikerült elérni az az, hogy kevesebb pénz folyt be a cégbe, kevesebb pénz lesz az indulásra. Az üzlet jellegéből adódóan ez csak annyit jelent, hogy kevesebb országban tudnak majd elindulni. Legalábbis remélem, hogy csak ekkora kárt tett a FIDESZ.

Ha Norbi cége nemzetközi lesz, akkor már késő lesz kivetni egy "Norbi adót", mert Norbi át tudja tenni a cég központját pl. Pozsonyba és röhög a "Norbi adó"-n.

Emiatt aztán nem is lesz ilyen adó. A FIDESZ-ben van még annyi IQ, hogy teljesen feleslegesen nem égeti be magát.

Szóval az eddigi ellenszél után nem várható több. Ez mindenképpen jó hír Norbinak és a befektetőknek is.

Kár, hogy Magyarországon egy cég értékelését mindig azzal kell kezdeni, hogy van-e olyan Fidesznyik, ami ki akarja csinálni, de hát ez van és ez is lesz minimum még 3 évig.

A cég olyan élelmiszert árul, ami képes a várárlót lefogyasztani mindennemű fizikai megerőltetés nélkül. Az árazás versenyképes. Egy adag étel kb. hasonló áron van, mint a versenytársaké.

Emiatt sokan választják.

Nem vagyok orvos, nem tudom, hogy egészséges-e vagy nem a Norbi étrend, de azt tudom, hogy hatásos.

Ha valaki reggel, délben és este Norbi kaját eszik és annyit, amennyit elő van írva, akkor garantáltan lefogy, méghozzá minden megerőltetés nélkül. Közvetlen családtagom 5 hónap alatt fogyott le 20 kg-t. Csak Norbi ételt evett és még véletlenül sem tornázott vagy végzett kemény fizikai munkát az utóbbi 5 hónap (v. akár 5 évben. :-)

A polgárok egy jó nagy része elhízott. (Velem együtt.) Az elhízott polgárok igen nagy része nem képes vagy nem akar fizikai megerőltetést vállalni, legyen az bármi. Pl. nem szeret a kertben dolgozni vagy nincsen kertje. Nem szeret sportolni vagy nincsen rá ideje.

Ezeknek a polgároknak a lefogyáshoz a könnyen járható út a Norbi étrend. Az egyetlen, ami nehézségbe ütközhet az az, hogy csak ezt szabad enni. Aki nem képes ezt betartani, az persze nem fog lefogyni, de az ilyen ember soha nem is fog lefogyni.

Ahogy már fent írtam, az étrend ára nem drágább egyéb meleg ételnél. Tehát anyagi akadálya kevés van a használatnak.

A környékbeli országok hasonló vagy még rosszabb helyzetben vannak elhízás terén, mint Magyarország. A termék mindenhol eladható.

Szóval Norbi valami olyasmit árul, aminek óriási a piaca, az ő termékük valóban működik és gyakorlatilag csak annyi feladatuk van, hogy erről meggyőzzék a vásárlókat, valamint ki tudják elégíteni az igényeket.

Mint minden új cégnek, ennek a sorsa is teljesen bizonytalan. Nem tudom és nem tudja senki sem, hogy siker lesz-e a történet vége. Szvsz. érdemes valamekkora pénzzel fogadni Norbira. Lehet, hogy bejön és akkor nagy pénzt nyert vele a befektető, lehet, hogy nem, akkor meg keveset vesztett.

9 komment

Címkék: Befektetés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr886768317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savrola 2014.10.08. 06:46:10

"A cég olyan élelmiszert árul, ami képes a várárlót lefogyasztani mindennemű fizikai megerőltetés nélkül." Nem az étel fogyaszt le, hanem azért fogyhatsz le, mert nem eszel más olyat helyette, ami viszont hizlal. Egyébként pedig miért is jó az, hogy nem kell fizikai erőkifejtést végezni? Ha jól tudom az is hozzátartozik a Norbi módszerhez... Vagy tévedek? Miért jó, ha fogyás mellett elsorvadnak az izmok is. Én soha életemben nem ettem Norbi terméket, mégis le tudtam fogyni 30 kilót (ebből 20-at 2,5-3 hónap alatt).
"Az egyetlen, ami nehézségbe ütközhet az az, hogy csak ezt szabad enni. Aki nem képes ezt betartani, az persze nem fog lefogyni, de az ilyen ember soha nem is fog lefogyni." Ez nem igaz! Sőt, egyenesen hazugság! Ezt a saját példámon tudom.
Fogyáshoz kell némi, nem túlzásba vitt mozgás. Ha valaki zöldséget, gyümölcsöt, húst eszik (egyénre szabott arányokkal) az bőven le tud fogyni, amennyit csak akar, anélkül,hogy Norbi neve akárcsak eszébe jutna. Persze, ha nincs visszafordíthatatlan pajzsmirigy betegsége, de ez megint más téma...
Én egyébként hallottam már néhány embertől, hogy egészségügyi problémái lettek Norbi termékektől (emésztési zavarok, fokozott görcsök nőknél elsősorban...), tehát én inkább óvva intenék mindenkit, hogy csak Norbi kaján éljen.
Dörnyei úr! Remélem más témákban nem ennyire falsak a megállapításai!
Nem lehet, hogy ez esetben egész egyszerűen Mekk Eelek módjára álltak a dologhoz és ezért akadtak fenn az MNB szűrőjén? Én nem csodálkoznék. Norbi egyébként nem egy okos ember, ez sok megnyilvánulásából (főként önellentmondásaiból) kitűnik. Inkább csak rafkós emberek vannak körülötte...

Untermensch4 2014.10.08. 15:00:56

volt egy írás a mentális deficiten ami a "rafkós" szellemi tulajdonjogi részt kritizálja

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.10.08. 18:34:55

@savrola:
Amit írtam, az a pontos valóság.
Norbi étrend nélkül is le lehet fogyni, de igen drágán és nem megbízhatóan.

Ha valaki pedig hozzánassol Norbi v. a zöldség és sült hús diétához, akkor nem fog lefogyni.

A Norbi étrendben a legnagyobb ötlet pontosan az, hogy lefogyasztja a polgárt extra testmozgás nélkül is.

A részvénykibocsátáshoz Norbinak kb. annyi köze volt, hogy aláírta a papírokat. Az MNB kötözködött és szándékosan az utolsó pillanatban, nagy károkat okozva.

Velem is megtette már ugyanezt más hivatal és szándékos kib*szásnak hívják a dolgot Magyarul...

Magyarország az utóbbi x évben egyetlen tőzsdére érett céget tudott produkálni, ez Norbi cége. Ezt tudja teljesíteni az ország. Örülni kell annak, hogy legalább ennyi van...

savrola 2014.10.08. 19:31:12

@Dörnyei József: "Norbi étrend nélkül is le lehet fogyni, de igen drágán és nem megbízhatóan." Valóban? Én hajlamos vagyok elhízásra (hiszen volt miből 30-at fogynom) azóta 6-ot visszaszedtem, de még így is bőven ideális a testsúlyom, amiért pedig visszaszedtem, az az, hogy nem tartom 100%-osan (igazából több szénhidrát), tehát nem az étrend hibája.
Norbi fitness edzőként kezdte, felesége (és talán ő is) most is ad el ilyen videókat, dvd-ket (tavaly volt botrány az azon szereplő zenék után nem megfizetett jogdíjakból). Az meg szerintem egyáltalán nem olyan nagy ötlet, hogy valaki a nap 24 órájában tesped... Ugyanúgy káros! A testsúly lehet, hogy megmarad, viszont egyéb fiziológiai hatások miatt káros folyamatok (gyulladás, izmok sorvadása) indulnak el. Kinek jó ez?

savrola 2014.10.08. 19:33:09

Ja, bocsánat, ez lemaradt: nekem nem került többe, hogy lefogyjak, mint update cuccokkal. Ez sztereotípia. Aki drága bogyókkal, zsírleszívással akar fogyni, az meg is érdemli! Természetes szelekció...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.10.08. 22:59:11

@savrola:
A célközönsége "normál" életet él. Nem tesped, hanem dolgozik az irodában, felmos, főz, stb. Nehéz fizikai munkát v. sportot azonban nem végez.

Ez a célközönség.

Norbi nem tehet arról, hogy ezek a polgárok így élnek, sokan maguk sem. Ha van pl. kettő kis gyereked, akkor neked sem lenne semmi felesleges időd...

Mindenesetre mindenképpen jobb, ha ezek a polgárok nem túlsúlyosak. :-)

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.10.08. 23:00:01

@savrola:
A friss zöldség és a hús drágább, mint a Norbi kaja.

savrola 2014.10.09. 07:09:42

@Dörnyei József: Ha már valaki le akar fogyni, akkor nem az a cél, hogy egészséges legyen? Norbi kajái többnyire mesterséges adalékanyagokból állnak. Nem akarok senkit megbántani, de szerintem ugyanolyan szemét, mint más élelmiszer ipari termék. Én igazából óvva intenék bárkit tőle. Olcsó étel, nem lehet minőségi. A hús meg a gyümölcs amennyivel drágább (nem jelentősen), annyi megspórolható a gyógyszereken.

Az irodai munka ebben az értelemben tespedés, a főzés, heti kétszeri felmosás nem mozgás. Tízezrek meg tudják csinálni, hogy gyerekek, munka mellett legalább hetente kétszer, legalább lájtosan edzenek (5-6-km futás). Nem kell ehhez sem sok pénz, csak akarat és egy kis szervezés.
süti beállítások módosítása