Politika - Adóznak a képviselők is a 2014-2018 ciklusban

2014.04.28. 15:19 :: Dörnyei József

Kicsit furcsának tűnik első látásra a cikk címe. Miért újság az, hogy a képviselő urak is adóznak? Azért, mert eddig nem adóztak... A képviselők Magyarországon 1989-2014 időszakban nem adóztak. Ennek mindig megvolt a jó oka, mindig meg tudták magyarázni a mutyit. Most végre-valahára a képviselők is adóznak velünk, a parasztokkal együtt...

Magyarországon régi hagyománya van annak, hogy az urak nem adóznak. A Magyar nemesek ezért hajlandóak voltak még háborúzni is. A nem adózás ugyanis örökös joguk volt. A II. világháború előtt azonban kellett már nekik adózni. A kommunizmusban minden az államé volt, az adózásnak semmi értelme nem volt. Aztán jött a rendszerváltás és az új nemesek azonnal eltörölték az adót saját maguk számára.

Persze ez érthető, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon 50-60%-os a teljes harács. Ennyit senki sem szívesen adózik és a képviselő uraknak volt a kezükben módszer is ellene. Egyszerűen hoztak egy olyan törvényt, hogy nekik nem kell adózniuk, csak a parasztoknak. Ez sajnos durván hozzájárult az ország elmutyisodásához. Ha a paraszt azt látja, hogy a nemes nem adózik, akkor a paraszt sem fog. Legalábbis nem szívesen. Ott fog csalni, ahol csak tud. Mert azt látja példának, hogy a nemesek is azt csinálják. Nyilván az 50-60%-os harács sem segít a dolgon.

Most a képviselőknek adózniuk kell.

Eddig bruttó 232K volt a képviselők fizetése, ez adózott. Minden egyéb juttatás azonban nem, ezért havi nettó nagyon sok pénzt vittek haza - milla körül, egészen akár 2M-ig.

Az új ciklusban bruttó 748K lett a fizetésük, a teljes összeg után adózni kell. Ehhez kapnak még két természetbeni juttatást, üzemanyag kártyát, valamint Budapesti lakást vidéki képviselőknek. Mindkét juttatás korlátozott és természetbeni, tehát nem pénzt kapnak, mint eddig.

Tehát a képviselő mostantól alig valamivel az átlag fölött fog keresni. Ez nem baj, legalább jobban megértik az átlag paraszt problémáit.

Ezen felül amikor a képviselő adóemelésről szavaz, ezentúl a saját bőréről is szavaz, mert ha feljebb emeli a harácsot, akkor neki is kell fizetnie, nem csak a parasztnak.

Az intézkedés kifejezetten jó. A paraszt mostantól azt látja, hogy a nemes is fizet adót. Tehát a paraszt előtt mostantól a jó példa van. Nem állítom, hogy mától mindenki azonnal fizet, mint a katonatiszt, de a hajlandóság elkezd majd nőni. Mert a parasztoknak mindig a nemesek mutatják a példát, akár jót, akár rosszat.

13 komment

Címkék: Politika Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr456094182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2014.04.28. 19:10:24

"Az intézkedés kifejezetten jó. A paraszt mostantól azt látja, hogy a nemes is fizet adót."

Nagyon hülyének nézed te az olvasóidat ! ! !
Emlékeztetnélek, hogy amikor Simor Bandinak levették a fizetését 8 millióról 2 millióra, akkor az a faszfej, csak a látszat kedvéért tiltakozott. Ugyanis más csatornákon a fizetésének akár 50-szeresét meg tudja keresni.
A mostani képviselők (Rogán seggfej!) sem tudnak elszámolni, hogy miből vették a 3-6. lakásukat, főleg úgy, hogy 3 éve még 50 milliós "deviza" tartozásuk volt.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.04.28. 21:11:50

@bankvezér:
A korrupció az már más műfaj. Nem legális. Az adózás nélküli fizetés az legális volt.

Ha valaki lop és elkapják, akkor le is csukják, lásd MSZP második embere...

bankvezér 2014.04.28. 21:54:26

@Dörnyei József:
Korrupció ?
Ez a kormány és az előző is korrupcióra épült.
Csak az nem tudja, aki nagyon hülye.
Időnként elkapnak egy-egy naiv balekot. Leginkább belső árulás miatt buknak le.
Simon Gábort (MSZP) és Rogán Antalt (Fidesz) egyaránt belső árulás dobta fel. Rogánnak a haja szála sem görbül.
Vagy mi van az ezermilliárdos ÁFA csalással???

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.04.29. 09:37:07

@bankvezér:
A korrupció az MSZP idején volt általános jelenség, ma szerintem csak a legfelsöbb emberek kapnak ebböl valamit, a képviselök többsége szvsz. csak a fizetését.

Ha nem a legfelsöbb vezetés követi el, akkor a korrupt emberkét simán letartóztatják, erre volt több példa is.

Ebböl ugyanis a FIDESZ politikai tökét kap: látod, paraszt, ha mi elkapunk egy korrupt emberkénket, akkor azt le is tartóztatjuk.

Az ÁFA csalás nem korrupció, hanem sajnos a mindennapok része. Az ÁFA nem EU kompatibilis, meg kellene szüntetni úgy, ahogy van - a Sales tax EU kompatibilis, lásd US.

bankvezér 2014.04.29. 10:13:46

@Dörnyei József:
Hagyjuk már ezt a korrupciót !
Teljesen mindegy, hogy milyen bűncselekmény következményeként kerül a közpénz a politikus zsebébe.
Vagy esetleg nem is bűncselekmény következményeként, mert a politikus hoz egy törvényt, hogy az nem bűncselekmény, hogyha ő lop.
A lényeg, hogy a fizetés, akár adózik, akár nem, sehol sincs az egyéb módon megszerezhető pénzhez képest.
Úgy, hogy a politikusi fizetések megadóztatása csak parasztvakítás! ! !

" Ebböl ugyanis a FIDESZ politikai tökét kap: látod, paraszt, ha mi elkapunk egy korrupt emberkénket, akkor azt le is tartóztatjuk."

Rogánt, vagy Kósát letartóztatták??? Fenét...

Robur 2014.04.29. 11:57:20

Szerintem sem baj, hogy adóznak a tisztelt hölgyek/urak de mivel a korrupció az egekig ér ez sajnos keveset számít.

bankvezér 2014.04.29. 12:49:13

Dörnyei ÚR ! Írjon inkább Welsz Tamásról! Amíg egy kicsit utána néz a dolgainak (elég csak itt az interneten), rá fog jönni, hogy hiába áll ki nagy mellénnyel, mert Welsz Tamáshoz képest csak egy örök nyeretlen kezdő.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.04.29. 13:17:49

@bankvezér:
Már írtam. Welsz úr halott. Nem tervezem követni egyhamar. Számomra nem követendö példa, én jól elvagyok a saját bevételeimmel, amik mind korrupció és egyéb büncselekmény mentesek.

Lehet így is élni.
Igaz, nekem nincsen yachtom v. magánhelikopterem. Pedig mindkettöt eltudnám viselni. :-)

bankvezér 2014.04.29. 13:39:56

@Dörnyei József: Azt nem mondta senki, hogy meg kell halni 41 évesen. Ez egy súlyos hiba volt Welsz Tamás részéről. A korrupció pedig csak akkor számít bűncselekménynek, ha a korrupt legfőbb ügyész is kimondja.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.04.29. 16:32:20

@bankvezér:
Ez minden büncselekményre igaz.
Welsz úr pedig túl veszélyes vizekre evezett, ahonnan nem volt visszaút.

Mindenesetre nem tartom sikeres embernek. Sikeres ember nem hal meg 41 évesen tisztázatlan körülmények között egy rendörautóban.

2014.04.29. 20:08:32

@Dörnyei József: Vajon mitől félhetett annyira, hogy öngyilkos lett?
Az börtöntől vagy valami mástól?

Untermensch4 2014.04.30. 14:46:26

@Diorella Queen: az ő hátterével és képességeivel a börtöntől nem hiszem. találgatások bőségesen: konteo.blogrepublik.eu/2014/03/20/welsz-tamas-halala/

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.04.30. 15:56:28

@Diorella Queen:
Kevéssé hiszem, hogy öngyilkos lett.

Azt még kevésbé hiszem, hogy valaha kiderül, hogy mi lett vele...
süti beállítások módosítása