Politika - Bajnai Gordon kiszáll

2014.01.14. 10:20 :: Dörnyei József

Bajnai Gordon bejelentette, hogy nem lesz parlamenti képviselő 2014 után.

A lépés várható volt, a blogon már leírtam, hogy csak idő kérdése.

A bejelentéssel várhatott volna a választások végéig, de nem akarta félrevezetni az Együtt választóit, ami becsülendő.

Így hivatalosan sincsen vezetője az Együtt-nek. Persze kineveznek majd valakit.

A döntést tökéletesen megértem. Magyarország nem választ meg egy Bajnai Gordont miniszterelnöknek, ahogy nem szavazna egy Nemzeti Kapitalista Pártra sem.

Minden országnak olyan vezetői vannak, amit megérdemel és ez Magyarországon Orbán Viktor, valamint a FIDESZ. Esetleg még szóba jöhet az MSZP.

Aki meg ennél többet akar, az már régen elmenekült az országból. Eddig a 4M dolgozóból valahol 500K-1M között, de ez nem fog megállni 2M-ig, sőt...

Mondhatnám, hogy sajnálom, de őszintén szólva jobb Bajnai Gordonnak így. Egy Bajnai Gordont nem érdemel meg ez az ország.

Az Együtt nehéz helyzetbe kerül, a választásokig még tovább fog gyengülni a szavazóbázisa. A bekerülés több, mint kétséges.

Megoldást jelentene, hogy nyitnának a kapitalista oldal felé, de ezt most még én sem merném bevállalni, mert elveszíthetik az MSZP-ből átcsalogatott szocialista szavazóikat is. Ez ennyivel a választások előtt túl nagy kockázat. Mondjuk szvsz. nincsen igazi kockázat, mert mindegy, hogy 1 v. 4%-al nem kerülnek be.

2 komment

Címkék: Politika Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr345757651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2014.01.14. 14:17:11

Szerinted tényleg annyira jó a Bajnai?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.14. 14:55:03

@Robur:
Igen. Az Együttben meg nincsen senki más ütős politikus.
Most próbálnak bemutatni pár embert a szavazóknak, de ez eléggé későn van és néhány választás nem túl szerencsés.

Szeptember elején hagyták cserben Bajnait, akkor írtam meg, hogy ez egyben az Együtt vége is. Van, amikor nem szeretem, ha igazam van, de igazam lett, ahogy általában.

Mostanra az Együtt támogatottsága 4% alatti, Bajnai hivatalos kiválásával ez is olvadni fog.

A probléma az, hogy a politikához kell egy kiváló taktikai érzék, ami az Együttből 100%-ban hiányzik és még sajnos Bajnai sem remekel benne. Persze messze jobb, mint az Együttből bárki.

Ebben például kiváló Orbán Viktor, egy remek tábornok veszett el benne.

OV-ből hiányzik a stratégiai érzék, sajnos amilyen jó tábornok, annyira rossz legfőbb parancsnok. Bajnai remek stratéga.
süti beállítások módosítása