Politika - Ellenzéki stratégia - ahogy kellene

2014.01.13. 23:20 :: Dörnyei József

A FIDESZ nem jó irányba viszi Magyarországot. Az MSZP még annál is rosszabb. Lehet egyáltalán valami nyerő stratégia?

A FIDESZ kormányzása egy totális bukás. Nem államcsőd, mint az MSZP kormányzás volt, de a gazdaság részben stagnál, részben a kimenekült 500K-1M dolgozó jelentősen megemelkedett keresete miatt nem csökken. (Kreatív könyvelés tipikus esete...)

Az MSZP eközben balról előzi a félkommunista FIDESZ-t és a modern kori kommunizmussal kampányol, az alapjövedelemmel.

Az MSZP emiatt nem kerülhet kormányra Magyarországon. Semmilyen körülmények között, még akkor sem, ha ennek az ára Orbán Viktor megkoronázása.

Az ellenzéki pártok közül csak az Együtt az, amit a féket jelentheti az MSZP-vel szemben. A DK szerintem nem akadályozná meg az MSZP ámokfutását.

A jelenlegi helyzetben az MSZP szerencsére nem kerülhet hatalomra és ez jó is így.

Helyes megoldás az lenne, ha valaki nyitna a kapitalistább választók felé. Erre jó lett volna a Nemzeti Kapitalista Párt, de erre Magyarország polgárai nem vevők, tehát olyan kell, ami valahol középen van, tehát félig szocialista félig kapitalista.

Ilyen párt lehetne az Együtt, de nagy kérdés, hogy van-e erre még idő? Esetleg egy új párt?

A helyes stratégia per pillanat most az lenne, hogy az összes ellenzéki párt összefog, beleértve a Jobbikot is és közösen indulnak a FIDESZ ellen. Deklarálják, hogy csak 6 hónapig kormányoznak és az idő alatt nem csinálnak mást, mint az ország operatív vezetése és a választási törvény átírása.

A 6 hónap letelte után új választások jönnek, pl. lehetne 100%-ban listás szavazás, ami a legigazságosabb eredményt adná. Valamint természetesen a nem Magyarországi lakóhellyel rendelkezők szavazati jogának az elvétele. Ne szóljon bele a Magyarországi dolgokba az, aki nem lakik Magyarországon.

Ezzel az üzenettel és egy nem szocialista párttal felvértezve megkapnák a ma tartózkodó szavazók egy jó részét, amivel le tudnák győzni a FIDESZ-t.

A jelenlegi Status Quo szerint azonban a FIDESZ duplázni fog és még 4 év gazdasági szenvedés vár az országra és még 1M kimenekülő állampolgár.

2 komment

Címkék: Politika Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr925757245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arnold889 2014.01.14. 00:32:01

"Deklarálják, hogy csak 6 hónapig kormányoznak és az idő alatt nem csinálnak mást, mint az ország operatív vezetése és a választási törvény átírása."

Modern Magyarország Mozgalom pontosan ugyan ezt javasolta a nagyobb pártoknak, de szerintem fel sem merült bennük, hogy elfogadják.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.14. 10:01:20

@Arnold889:

Igen, így van.

Innen látszik, hogy az MSZP nem is akarja leváltani Orbán Viktort, már a következő választásra, valamint a túlélésre játszik.
süti beállítások módosítása