Munkahely - Az elit bevándorlásának előnyei

2013.09.25. 10:33 :: Dörnyei József

A világban és ezen belül az EU-ban nagy a munkavállaló vándorlás. A munkavállaló számára egyértelmű az előny, de mi előnye származik a befogadó országnak?

A befogadó országok elsősorban az "elit" munkavállalókat fogadják be. A "többi"-t csak akkor, ha a gazdaságuk munkaerő hiánnyal küzd.

Miért fontosak az "elit" munkavállalók? Minden cégnél vannak kulcsemberek és a többiek. A kulcsemberek adják a cég gerincét, a céget ők viszik a hátukon. A kulcsemberek nehezen cserélhetőek, ha egyszerre távozik sok belőlük, akkor a cég azt nagyon megszenvedi, adott esetben tönkre is megy tőle. A kulcsemberek a felső vezetés, a osztályvezetők egy része, valamint a nagy tapasztalattal rendelkező munkások.

A "többiek"-et könnyen lehet cserélni, pótolni.

A cégek létszámának teljesen változatos részét adják a kulcsemberek. Van, ahol szinte mindenki kulcsember, van, ahol csak 10% az.

Az "elit" dolgozók bevándorlásával a cégek elit dolgozókhoz jutnak és növekedik a cégeknél a kulcsemberek száma. A cégek az új kulcsemberekkel aztán képesek a "többi" dolgozót is alkalmazni, akiket a kulcsemberek nélkül nem tudnának.

Ezért a befogadó országban az "elit" bevándorlók nem munkahelyeket vesz el a helyi dolgozóktól, hanem pont ellenkezőleg, új munkahelyeket hoznak létre a "többi" helyi munkavállaló számára.

Az "elit" dolgozók ugyanis szinte soha nem munkanélküliek sehol sem, őket küldik el a cégek a legutoljára és őket veszik fel legelőször. Aki munka nélkül van az a "többi" munkavállaló.

Természetesen ha egy országból kivándorol az "elit", akkor az adott országban a "többi"-nek is sokkal kevesebb munkája van. Magyarország ezért van igen nagy bajban, mert pont az elit hagyja ott, az elit vándorol ki.

 

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

komment

Címkék: Munkahely

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr215532545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása