MNB - Szivárogtat a kamatcsökkentési ciklus lezárásáról a jegybank

2013.09.05. 15:17 :: Dörnyei József

A jegybank a máshol is megszokott szivárogtatási módszerrel üzent ma a piacnak arról, hogy leállítja az alapkamat csökkentési ciklusát.

Az alapkamat most 3,8% és az ezzel az elérhető profit már nullázódott, lásd előző MNB bejegyzést. Az állampapír hozamok megindultak felfelé - eddig csak egy kicsit, de a mai aukción már nagyon.

Az MNB pont jókor áll le, az én ízlésem szerint még későn is.

A kormány ma küldött újabb ultimátumot a bankoknak, hogy November 1.-ig rendezzék a lakossági devizahiteleket. Ennek a hírnek annyiban van fontossága, hogy November 1.-ig, ami még ezért nem holnap van, a forint árfolyamát az MNB-nek garantálnia kell. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ahogy nemrégen leírtam, az MNB a devizatartalék terhére nem engedi 300 fölé gyengülni a forintot.

A jelenlegi Status Quo szerint a forint a 300-as szint gyenge oldalán fog tartózkodni, de nem fog elszállni. Ez érvényes legalább November 1.-ig vagy amíg nem történik valami, ami borítja a Status Quo-t.

 

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

Szólj hozzá!

Címkék: MNB

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr525496615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása