Bankrendszer - Kavarás a devizahitelekkel

2013.08.02. 16:13 :: Dörnyei József

A hét legnagyobb Magyarországi fejleménye a devizahitelekkel történő folyamatos kavarás volt.

A kormány eltökélt szándéka lett a devizahitelek eltörlése. Nem tudni, kinek a fejébe fészkelte be magát az ötlet, de valaki így kelt fel egyszer és elkezdett ámokot futni.

Első körben minden devizahitelt el akartak törölni. Innen látszik, hogy egy gazdasági Mekk Mesternek jutott eszébe a dolog, mert értelmes ember nem töröltet el minden devizahitelt. Van, ahol a devizahitel kifejezetten előnyös, pl. az elsősorban deviza árbevétellel rendelkező cégek számára. Nekik a forint a "deviza", nekik a forint hitel a veszélyes.

Ezután a félkegyelműt a média és valószínűleg pár hozzáértőbb FIDESZ emberke felvilágosította, hogy mekkora állatságot követelt. Ezután már csak a lakossági ingatlanra felvett devizahitelek lettek a közellenség.

Ennek van is létjogosultsága, a lakossági devizahiteleket én már eleve nem engedélyeztem volna. A probléma az, hogy a már létező devizahiteleket valakinek vissza kell fizetnie és ez nem egy kis összeg.

A kormány a bankszektort már teljesen szétadóztatta. A bankszektor egy az egyben bedől, ha rátolják az egész devizahitel összeget.

A kormány nem hajlandó költeni a devizahitelesek megsegítésére, mert nincsen rá pénze, kell a pénz a stadionokra és úgy általában a Magyar labdarúgásba, valamint fel kell tőkésíteni a baráti cégeket is.

A devizahiteleseknek sincsen erre pénzük, nem véletlenül fizetésképtelen már majdnem a fele adós.

A kormány ma aztán visszatáncolt, maradhatnak a devizahitelek és csak pár eddig is létező lehetőséget hagyott meg a devizahiteleseknek, hogy legyen mit lépnie annak, aki még tud.

A forint árfolyama azonban megszenvedte ezt a Mekk Mesterkedést, 300-ig sikerült legyengíteni, amire normál üzemmódban csak valamikor Szeptember végén került volna sor. Most azonban könnyen lehet, hogy Szeptember végén már nem 300 körül billeg az árfolyam, hanem jóval felette.

Érdemes lenne először gondolkodnia a kormánynak és csak utána cselekedni. Tudom, hogy ez nehéz feladat, de sokan ennek ellenére így vezetik a cégeiket. Megoldható, csak meg kell próbálni.

Remélem, egyszer kiderül, hogy vajon ki volt az a Mekk Mester, aki ezt az elkúrást elindította. Akkor majd jót röhögünk rajta. Most nem annyira vicces a nyaralóknak, vásárlóknak és elsősorban a devizahiteleseknek, ugyanis velük megint sikerült nagyon kib*szni...

 

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

Szólj hozzá!

Címkék: Bankrendszer Deviza hitelesek Mekk Mester

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr335440125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása