Gazdaság - Menekül a management az OTP-ből

2013.07.19. 13:27 :: Dörnyei József

Amióta a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagot fontolgat, ~10%-ot esett az OTP árfolyama. A csomag tartalma egyelőre nem ismert, de az OTP szinte teljes managementje eladta az összes OTP részvényét.

10%-os bukóval túladni a részvényeken nem öröm, de néha életet menthet. Az OTP managementje közel van a tűzhöz, könnyen lehet, hogy ismeri a mentőcsomag tartalmát.

A mentőcsomagról vadabbnál vadabb pletykák keringenek, vannak köztük olyanok is, amik az OTP-t (és a többi bankot is) veszélyes területre vinnék, annyi pénzt lopnának ki a bankokból, ami már a megfelelési mutatókat feszegeti.

A külföldi bankokat esetleg ki tudja fizetni a tulajdonos, de az OTP kis és nagybefektetői nem hinném, hogy szívesen bepengetnének pár ezer forintot részvényenként.

Mindenesetre érdekes napok elé nézünk, a kormány most egy igen drága lapot húz...

 

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság Bankrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr785414913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása