Politika - Megvolt az első koncepciós per, a kérdés az, hogy miért?

2013.07.05. 22:20 :: Dörnyei József

Galambos Lajost és Szilvásy Györgyöt letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a bíróság, kémkedésért. A pert 80 évre titkosították.

Ez az első koncepciós pere a FIDESZ-nek, a vád teljesen abszurd, nem véletlenül titkosították 80 évre.

Az UD Zrt. ügyről van szó, ahol a titkosszolgálat rájött, hogy az UD Zrt., vélhetően FIDESZ-es megbízásból megfigyeltetett nem FIDESZ-es politikusokat, pl. MDF vezető politikusokat, de valószínűleg más párt politikusait is.

A nyomozati anyagot az akkori titkosszolgálat átadta a megfigyelt politikusoknak, akik annó nagy zajt is csaptak a témában.

Majd jöttek a koncepciós perek, beperelték a megfigyelt áldozatokat azért, mert nyilvánosságra merték hozni azt a tényt, hogy bűnt követtek el ellenük.

Sajnos jellemző az akkori szocialista vezetésre az, hogy ezeket a pereket egyáltalán engedték lefolytatni és nem néztek rá, hogy ki is az, aki az ő kormányzásuk alatt ilyet mer tenni.

A kérdés az, hogy miért folytatja a FIDESZ ezeket a nonsense koncepciós pereket? Az első körben megnyerte a koncepciós pereket és több politikust kirúgott a szakmából, a vezető MDF-es politikusokat, akik ellen elkövették a megfigyeléseket, visszavonulásba kényszerítették.

Galambos és Szilvásy azonban nem politikai tényezők. Nincsen értelme rajtuk bosszút állni. Tehát valami más lehet az ügy mögött, de ez a más egy szigorúan védett titok, senki sem tudja, a sajtóban még találgatás szintjén sincsen róla infó.

A FIDESZ-nek valószínűleg igen fontos dologról van szó, különben nem vállalnának be egy ekkora kockázatot. Az UD Zrt. ügye egy igazi sötét szennyes, amiről a FIDESZ szempontjából a legjobb az lenne, ha mindenki megfeledkezne.

Ehelyett az ítélet, a koncepciós per, a titkosítás kiborítja az ügyet a FIDESZ nyakába. A helyes döntés egy peren kívüli megállapodás lett volna, mint az MDF vezető politikusaival, amivel az egész ügyet a feledés jótékony homályába lehetett volna terelni.

Mostanában egyre több a nyilvánvalóan hibás FIDESZ-es felső döntés. Ez az egyik, de egyáltalán nem az egyetlen. Felmerül bennem a kérdés, hogy mi folyhat vajon a FIDESZ felső vezetésében? Valami van, de azt csak a beavatottak tudják és jól tarják a szájukat.

Szólj hozzá!

Címkék: Politika FIDESZ Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr1005392989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása