Gazdaság - Elindult az E-Útdíj rendszer

2013.07.01. 22:53 :: Dörnyei József

Kisebb csoda történt, az E-Útdíj rendszer apróbb döcögéssel, de sikeresen elindult.

A rendszert hajnalban DDOS támadás érte, ami miatt 2 órára leállították. Normál esetben a DDOS támadást hardware kezeli, de egy új rendszer indításakor nem meglepő, hogy leállították, mert a DDOS alatt be lehet törni egy rendszerbe, amit nem mertek megkockáztatni.

A rendszert még egyszer fel kellett függeszteni, amikor a Román kamionsofőröknek gondot okozott az automaták kezelése. Erre számítani lehetett és számítottak is rá. A rossz hír a dologban, hogy kiesett némi bevétel, a jó hír, hogy kezelni tudták a torlódást. Ez egyszeri eset, a kamionsofőröknek másodszorra már menni fog.

A FIDESZ felső vezetése elvileg elgondolkodhatna azon, hogy az, ami az államnak és állam közeli cégeknek 1 éven keresztül nem ment, az egy magáncég 2 hónap alatt tudta teljesíteni. Az élet többi területén is hasonló előnyben van az állammal szemben a piacgazdaságban edződött magáncég.

Tudom, hogy minden érv, tapasztalat és józan ész ellenére folytatódni fog az államosítás az élet minden területén, de ezt az ország meg fogja fizetni. Az állam és az állami cég mindent a nagyon sokszorosáért tud csak előállítani.

Az állam is tud kenyeret sütni, csak 5000Ft-be kerül kilója.

Szólj hozzá!

Címkék: FIDESZ Gazdaság Közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr575386959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása