Befektetés - Külföldi részvények

2013.06.19. 15:27 :: Dörnyei József

A jelenlegi piaci és adózási helyzetben nagyon sok helyre egyértelműen nem érdemes befektetni a pénzünket, de marad még egy lehetőség, amin érdemes elgondolkodni.

A banki betétre most fog rárakódni még 6% adó, összesen 22%, valamint a kamatok leestek egy olyan szintre, hogy nem igazán éri meg már ez a befektetés.

Az egyéb kamatjövedelmekre (kötvények és befektetési jegyek) is rájön ez az adó, sőt, ezek kikerülnek az ellenőrzött tőkepiaci ügyletek közül, emiatt az esetleges veszteséget nem lehet majd leírni.

A Magyarországi részvényeket a jelenlegi, hektikus kormányzás miatt csak a nagyon bátor befektetők vásárolják, átlag ember csak veszíteni tud rajtuk.

Külföldön azonban lehetőség van jó részvényeket vásárolni.

A külföldi részvények is ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek számítanak, ennek minden előnyével. A veszteséget le lehet írni a nyereségből és csak a valódi profit adózik, 16%-os mértékben, ami nagyon kedvező. A feltétel az, hogy befektetési szolgáltatón keresztül történjen az adásvétel.

Amire figyelni kell az adózásnál az az, hogy egyes országokban van forrásadó. Erről mindenképpen meg kell kérdezni a bróker cégünket, mielőtt befektetünk. Olyan országba érdemes befektetni, ahol nincsen forrásadó vagy nagyon alacsony. Ez egy nagyon csúnya bukta, ha nem figyelünk rá.

Mindenkinek sok sikert kívánok a befektetéseihez!

Szólj hozzá!

Címkék: Befektetés Részvény

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr1005369143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása