Technológia - Nagy bajban a US internet és telekom cégek

2013.06.17. 11:19 :: Dörnyei József

Sorra dőlnek a dominók, kiderült, hogy a US Verizon megfigyelése, ahogy várható volt, csak a jéghegy csúcsa, a US kormány megfigyelt/megfigyel minden telekom és internet céget.

A módszert leírtam egy előző bejegyzésemben, a lényege az, hogy a megfigyelt cégnek esélyt sem ad a tiltakozásra, ha nyilvánosságra hozza a megfigyelés tényét, akkor a teljes managementet letartóztatják és államtól függően kivégzik vagy életfogytiglanra lecsukják hazaárulásért.

A legnagyobb probléma ezzel természetesen az amerikai polgároknak van első körben, mert ők élnek egy náci rezsim alatt. De nem ez az egyetlen probléma.

A US teljes technológiai, kommunikációs valamint kutatás/fejlesztés szektora megszenvedheti a dolgot. Egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy bármilyen kormány megfigyelje. A cégek, még a US cégek is át fogják menteni a fontosabb adataikat az EU-ba, megbízható országokba, ahol demokrácia van és a kormány nem figyeli meg minden lépésüket. A legsúlyosabban a pont most felfutó felhő szolgáltatás az érintett, ami egészen biztosan költözik a US-ből.A másik, súlyos dolog a kutatás és fejlesztés. Ezt nem lehet olyan helyen végezni, ahol ezt bármikor ellophatja a kormány. A teljes iparág távozni lesz kénytelen a US-ből.

A magánszemélyek egy része is át fog vándorolni EU cégekhez, amiket a US nem figyelhet meg. Ez keményen fogja érinteni azokat a cégeket, amiknek a teljes profitja ettől függ, pl. Facebook vagy Google.

A teljes technológiai és kutatás/fejlesztés szektor összeroppanhat emiatt az ügy miatt a US-ben és egyszerűen átköltözhet az EU-ba.

A folyamat már el is indul, a Google és a Facebook is dörömböl Washingtonban, hogy kapjon magához a kormány, mielőtt a US elveszíti a teljes IT és telekom szektorát.

Őszintén szólva nekem, mint IT tanácsadónak kapóra jönne, ha így fordulnának az események. Ha tényleg ide jön a US IT és telekom szektor nagyobbik fele, akkor az még akkor is az egekbe nyomja az IT fizetéseket, ha nem pont az én szektoromba jön. Szóval csak hajrá, folytassa a US a megfigyeléseket!

2 komment

Címkék: EU US Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr955365401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2013.06.17. 11:33:57

Üdv

van egy olyan sajda gyanum, hogy ebbe Obama bele fog rokkanni.
USA-ban diktatúra folyik, sohasem volt igazi demokrácia, de időnként mégis a demokrácia egyes vonásai csillannak fel. Mint Nixonnál is - sokáig húzta, de végül belebukott. Ebbe Obamának is bele kell buknia.
Az egész annak a kérdése, hogy a nép mikor mondja azt, hogy ezt már tényleg nem tűröm - és kialakul egy csendes de állhatatos tiltakozás. Ez az egyetlen, ami meg szokta törni a diktatúrát - nem talál hivatalnokokra. A forradalom csak a diktátor személyét cseréli le, mint az a történelemből közismert.
Véleményem erősen szubjektív, vitára alkalmas :)

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.17. 12:20:12

@Clear-water:
Egyelöre úgy néz ki, hogy nem bukik bele. De persze a helyzet változhat. A kommunikáció szerint a US kormány istenadta joga, hogy megfigyelje a polgárai minden egyes lépését a polgárok jóléte érdekében.

Egy kis, bajszos emberke is pont ilyesmit valósított meg, szigorúan csak a polgárok érdekében...
süti beállítások módosítása