Görögország - Megszűnik az állami TV csatorna

2013.06.12. 12:06 :: Dörnyei József

Görögország megszünteti az állami TV csatornát, az ERT-t. 2 500 dolgozó kerül az utcára, valamint természetesen az összes alvállalkozó.

A kormány szerint az ERT 3-7-szer többe kerül, mint egy privát csatorna, valamint 4-6-szor több dolgozót alkalmaz. Az ERT-t a mindenkori kormánypártok kádergyűjtőnek használták, rokonok, barátok, bukott emberek fizetését innen fizették ki.

A nézettsége alig valami volt.

Ugye, milyen ismerősen hangzik?

Magyarországon is hasonlóképpen kellene eljárni, semmi szükség állami TV-re. Magyarországon ráadásul rengeteg van, MTV1, 2, Duna, stb.

Persze Magyarországon kommunista rendszerváltás zajlik, ezért a privát TV csatornákat szüntetik meg és államiakat hoznak létre.

A cehhet meg fizethetik az adófizetők...

A jó hír a dologban az, hogy Magyarországon egy új kormány simán tudna a GDP 10%-nak megfelelő kiadáscsökkentést végrehajtani úgy, hogy azt a gazdaság semmilyen szinten nem érezné meg. Ennyit ugyanis simán elpazarol a Magyar állam...

Görögország meg megerősödve, kapitalista államként kerül ki a válságból és rohamlépésekben fogja felküzdeni magát oda, ahol volt, illetve magasabbra. A fogyókúra nem egy kellemes dolog, de ha egy 150 kg-os ember megszabadul 60kg zsírtól, utána mindent könnyebben tud csinálni.

Szólj hozzá!

Címkék: Magyarország Gazdaság Euró válság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr235357155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása