Gazdaság - Milyen problémái vannak a sikeres országnak?

2013.03.28. 17:57 :: Dörnyei József

Csehországban 0,05%-os az alapkamat. Gyakorlatilag nulla. Mégis az okoz nekik problémát, hogy tovább erősödik a korona. Pedig annyira nem is jók. De sokkal jobbak, mint az EU átlag és ez elég ahhoz, hogy menekülő deviza legyen a koronából.

Magyarország is hasonló cipőben járhatna, ha jól vezetnék a gazdaságát a mindenkori kormányok. Most nagyon nehéz rosszabbnak lenni az Euró zónánál, de nekünk sikerült venni ez azt akadályt...

Mindenesetre a Cseheknek most van egy problémájuk, erősödik a korona. Ilyen esetben az egyetlen jó megoldás a pénznyomdák elindítása. Ha inflációt nem tud okozni, mert ugye erősödik, akkor annyi pénzt kell nyomtatni, amennyit az aggódó befektetők csak megvesznek.

Az eredmény persze az, hogy Csehország eszméletlenül és szemtelenül gazdagra keresi magát az Euró válságon.

Így is lehet. Nem kell feltétlenül nagyon okosnak lenni, mert Csehországot azért lehetne 10-szer jobban is vezetni. Annyi tökéletesen elég, ha valaki nem iszonyat hülye. De a Magyaroknak mindig sikerült a legnagyobb barmokat megválasztani az ország élére. Aztán meg csodálkoznak, hogy a Csehek 2-szer jobban élnek, mint a Magyarok, pedig 2000-ben még előttük jártunk...

Szólj hozzá!

Címkék: Magyarország Gazdaság Euró válság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr495178584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása