Gazdaság - Négy Magyar bankot minősített le a Moody's

2013.03.20. 08:51 :: Dörnyei József

Négy Magyar bankot minősített le a Moody's. A Budapest Bank, a K&H Bank, az Erste Bank Hungary és az MKB minősítését rontotta le különböző mértékben.

A leminősítés mértékét sem aprózta el, a különböző bankot minősítő mutatók közül 1-4 fokozatot is rontott. A legjobban az MKB BCA minősítése romlott, ez 4 fokozattal lett gyengébb.

Az indoklásban az szerepel, hogy jelentősen gyengült a Magyarországi gazdasági és működési környezet, ez gyűrűzik át a bankokra. Az Euró válság és a Magyar kormány intézkedései együtt okozzák a gyengülést.

A Moody's 2012.12.12.-én indította a Magyar bankminősítés felülvizsgálatot, ez a vizsgálat most lezárult, ezért a többi bank leminősítésére nem kell a közeljövőben számítani, mármint a Moody's általi leminősítésre nem.

A leminősítés jogos. A Magyarországi gazdasági és működési környezet tényleg erősen bank és úgy általában gazdaság ellenes.

A leminősítés időzítése nem nagyon lehetett volna rosszabb. A forint árfolyama Matolcsy kinevezése óta jelentősen csökkent, már hetek óta a vörös tartományban van. A ciprusi miniválság kellős közepén vagyunk, ami a teljes perifériát lenyomta.

Ilyen környezetben egy leminősítés felér egy jól irányzott és kitűnően végrehajtott gazdasági tökön rúgással.

Vajon miért éppen most jelentette be a dolgot a Moody's? Nem szabad elfelejteni, hogy kedves kormányunk mennyit támadta a nemzetközi hitelminősítő intézményeket. A Moody's nem felejtette el a dolgot és amikor tehette, jól kib*szott Magyarországgal. Ilyen az, amikor visszanyal a fagyi....

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság Hitelminősítés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr35149614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása