Japán - Újraindulnak a leállított atomerőművek

2013.02.28. 11:23 :: Dörnyei József

A Fukushimai baleset után Japán leállította szinte az összes atomreaktorát, 48-at az 50 működőképesből. Shinzo Abe, Japán miniszterelnöke ma bejelentette, hogy újra fogják indítani azok a reaktorokat, amik megfelelnek az új biztonsági előírásoknak.

Létrehoztak egy új hivatalt, a Nukleáris Szabályzó Hatóságot, aminek az egyik feladata lesz, hogy elkészítse az új biztonsági előírásokat.

Magyarországon már igen régóta van egy ilyen hatóság, a neve Országos Atomenergiai Hivatal. www.oah.hu Számomra igen meglepő, hogy Japánban eddig nem volt ilyen.

A tervek szerint az új előírások már Júliusra el fognak készülni.

Ezután következik majd a leállított reaktorok bevizsgálása az új előírások szerint, majd azokat, amik teljesítik a feltételeket, el fogják indítani. Nem fognak kompromisszumokat kötni a bevizsgálások során, amelyik reaktor nem felel meg teljeskörűen az új előírásoknak, azt nem engedik újraindítani.

A miniszterelnök szerint Japánnak szüksége van az olcsó és nagy mennyiségben rendelkezésre álló atomenergiára ahhoz, hogy a nemzetközi versenyben helyt tudjon állni.

Japán ezen intézkedéstől függetlenül a jövőben is folyamatosan keres majd alternatívákat az atomenergia részleges kiváltására.

Szólj hozzá!

Címkék: Japán Energia Nukleáris

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr795109694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása