US - Orosz torzsalkodások

2012.12.28. 22:26 :: Dörnyei József

A US helyreállítja a normál kereskedelmi megállapodásokat Oroszországgal. Ezzel párhuzamosan emberi jogi szankciókkal sújtja Oroszországot a burjánzó korrupció miatt.

A normál kereskedelmi megállapodásoknak már éppen ideje volt, 1989-ben leomlott a Berlini fal, ma 2012 vége van... Az eddigi kereskedelmi korlátozások nem Oroszországot sújtották, hanem elsősorban az Amerikai cégeket. Persze őket sem kellett félteni, kreatív eszközökkel eddig is megkerülték a kereskedelmi korlátozásokat. Csak persze ez pénzbe kerül, ami azt jelentette, hogy a konkurencia, elsősorban az EU cégei, erős versenyelőnyben voltak.

Az emberi jogi intézkedések igen gyengék. Listát kell készíteni róluk az US-ban, amit nyilvánosságra hoznak. A listán szereplő személyek nem utazhatnak be a US-ba és az államokban található bankszámláikat zárják.

Ebből csak a szégyenlista az egyetlen valós fenyegetés. Ezek az emberek nem fognak beutazni az US-ba, mert ott letartóztatnák őket. Pénzüket sem az US-ba fogják elhelyezni, ahol eddig is bármikor lefoglalhatták volna.

Az intézkedést az váltotta ki, hogy egy korrupció ellen küzdő ügyvédet megöltek egy orosz börtönben.

A erős korrupció minden kommunizmusból  liberális szocialistába váltó ország velejárója, tehát a teljes volt Orosz kommunista blokkban erős a korrupció.

Ennek az oka az, hogy a kommunizmusban kommunista emberek jöttek létre, akikben minden nemű erkölcsi tartás hiányzik, ott lopnak, csalnak, ahol tudnak. Őket csak kemény elnyomással lehetne rendre kényszeríteni. A rendszerváltozás után a liberális szocializmusban ezek az emberek azonnal korruptak lettek. A liberalizmus miatt pedig képtelenség őket rendre kényszeríteni.

Kínában, ahol nemzeti kapitalista rend lett, a korrupció a töredéke az Oroszénak. Előfordul, de kivégzés jár érte, valamint megfizetik az állami alkalmazottakat, a vezetőket mindenképpen.

A volt kommunista blokk országai közül Oroszországban a legnagyobb a korrupció. Az állami beszerzéseken 50% is lehet a korrupciós költség. Magyarországon ez az arány 10%, max. 20%.

Oroszországot teljesen átszövi a korrupció, a teljes állam így működik. Aki harcol ellene, az gyakorlatilag 1000-szer erősebb hatalommal harcol, mint az Orosz maffia. Pedig az Orosz maffiával sem tanácsos harcolni.

Az Oroszországból külföldre kikerülő vezetők is sokszor korruptak és úgy folytatják a munkájukat, ahogy otthon tanulták. Ezt más országban persze nem nézik jó szemmel, elkapják őket és lesittelik őket. De az Orosz korrupt államnak akkora hatalma van, hogy még ezeket az "eltévedt" fekete bárányokat is kimentik a "furcsa" más országokból, ahol nem olyan mértékű a korrupció, mint Oroszországban.

A US már igen hosszú ideje számon kéri Oroszországtól, hogy számolja fel a korrupciót. Ez a kérés hasonlít a szépségkirálynő kéréséhez, hogy legyen világbéke és senki ne éhezzen, meg találják fel a rák gyógyszerét.

A mindenkori Orosz elnök nagyon szeretne egy korrupció mentes Oroszországot. Ezt el is tudná érni, ha Kínai módszereket alkalmazna és minden korrupción ért tisztviselőt tarkón lőnének a város főterén. De akkor meg ezért pampogna a US...

Szóval Oroszországban a belátható jövőben marad a korrupció.

A magánvéleményem az, hogy Oroszországban nem hogy egy ügyvédet vagy oknyomozó újságírót tud megöletni a korrupt államvezetés, de akár a mindenkori elnököt is...

A jelenlegi rend Oroszországban kb. a következő. Van egy erős elnök, aki elnéz valamennyi korrupciót, cserébe elvárja, hogy annál többet ne lopjanak. Ha mégis többet lopnak, akkor megy a titkos szolgálat és pár korrupt tisztviselővel kevesebb lesz. Belefér pár eltűnés a statisztikákba...

2 komment

Címkék: Világ US

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr364985600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savrola 2012.12.29. 00:35:15

OFF! Csak annyiban kötekednék, hogy a rák gyógyszerét ki lehet venni a felsorolásból. :) Létezik rá - nevezzük így - megoldás, méghozzá sokkal egyszerűbb, olcsóbb, kézzelfoghatóbb, hatékonyabb és emberibb, mint az a köztudatban él (és itt nem csak a dohányzásról való leszokásra gondolok). Csak hát bizonyos érdekek mást diktálnak...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2012.12.29. 00:45:33

@savrola: Nekem elkerülte a figyelmemet a rák (megbízható) gyógyszere. Ami van, az esélyt ad bizonyos rákok gyógyítására, de nem egy jó esélyt és nem minden rákra.
süti beállítások módosítása