Diáktüntetés - Dől a dominó vagy még nem?

2012.12.12. 23:55 :: Dörnyei József

Sok felkelés kezdődött Magyarországon diáktüntetésekkel. A diákok azok, akikben buzog a tettvágy és van is idejük tüntetgetni.

A kormányt most segíti a hideg idő, ami egészen a hétvégéig szétveri a tüntetéseket, de jövő héten enyhe idő lesz, a diákok egész nap az utcán lehetnek, ha éppen úgy látják jónak.

A kormány már most próbálgatja a már régóta alkalmazott szalámizós politikáját. Felhívták a diákok figyelmét, hogy őket nem érintik a keretszám csökkentések, csak a következő diákokat.

Logikusnak tűnhet, hogy a diákok befejezik a tüntetést, mert szarnak arra, hogy mi lesz a következő diákokkal, de kevéssé hiszem, hogy ez lesz. A diákok, legalábbis azok, akik most tüntetnek, törődnek a következő generációval és ezért nem könnyen hagyják abba a tüntetéseket.

A kormány arcátlan és folyamatos hazudozásai sem segítenek a helyzeten. Mert lehet, hogy a nyugdíjas, elhiszi, hogy nincsen tandíj, ha OV ezt mondta a TV-ben, de a diák, akinek fizetnie kell, nem hiszi el.

Itt nagyon jól látszik, hogy milyen szinten mond csődöt a kormány arcátlan hazudozós politikája. Aki sokszor hazudik, annak már azt sem hiszik el, ha kérdez. A diákok nem is voltak hajlandóak leülni tárgyalni a kormánnyal, amit követelnek, hogy vonják vissza az intézkedéseket.

Tárgyalni az OV kormánnyal tényleg értelmetlen. Folyamatosan hazudoznak, bármilyen megállapodást azonnal felrúgnak, ha éppen úgy hozza a helyzet.

A következő hetek érdekesek lesznek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr314962796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása